Σειρές και Ταινίες Online με Πρόσθετα στο Νέο Kodi

woo_en_728x90

To Kodi είναι η ιδανικότερη λύση για τη δημιουργία κέντρου πολυμέσων και θεάματος στο σπίτι. Καθώς αναμένεται η έκδοση v18 Leia, στον οδηγό θα δούμε πώς να προσθέσουμε τα νέα κορυφαία Add-ons για ταινίες online και σπορ, που αναπληρώνουν τα γνωστά πρόσθετα που έκλεισαν. Επίσης, βλέπουμε και με ποιον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε όλοι το πιο εύκολο Kodi που είδαμε ποτέ σε Windows και Android TV Box.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ως γνωστόν, το 2017 ήταν η χρονιά της μεγάλης επίθεσης των εταιρειών στα τρίτα πρόσθετα του Kodi, λόγω του Piracy 3.0. Πολλά γνωστά repos και πρόσθετα αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω του φόβου, αλλά και των αγωγών από τη βιομηχανία του θεάματος.

Κάποια άλλα πρόσθετα κατάφεραν να διασωθούν και να αντέξουν την πίεση. Στις ημέρες μας λειτουργούν ακόμη, ωστόσο, μερικά από αυτά δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση.

Για παράδειγμα, μπορούμε αναφέρουμε το γνωστό Covenant, το οποίο δεν υποστηρίζεται πλέον από τους σχεδιαστές του, καθότι αναφέρεται ότι το εγκαταλείπουν. Επιπλέον, έκλεισε και το αποθετήριο «Colossus» που το διέθετε.

Παρότι το Covenant μετακινήθηκε σε ένα νέο αποθετήριο, το XvBMC Repository, ενδέχεται να μην ενημερώνεται πλέον και να μην διορθώνονται οι αστοχίες στο streaming, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Βέβαια αν το έχουμε ήδη προσθέσει και το τρέξουμε στο Kodi, επί του παρόντος δεν πρέπει να ανησυχήσουμε, καθότι συνεχίζει να λειτουργεί.
Ωστόσο, εφόσον είμαστε εξοικειωμένοι με το Covenant, είναι καλή ιδέα να προσθέσουμε τους δυο νέους σωσίες του, που περιγράφουμε στη συνέχεια.

To νέο status στο Kodi

Αυτό το φαινόμενο τείνει να γίνει κανόνας στο Kodi, όπου ανά τακτά διαστήματα, ενώ κάποια γνωστά πρόσθετα εγκαταλείπονται και αργοπεθαίνουν, την ίδια στιγμή κάποια άλλα παρόμοια γεννιούνται.

Ως εκ τούτου, κάθε μήνα θα ανανεώνουμε τον οδηγό με τα καλύτερα ενεργά Add-ons για ταινίες online και σπορ. Με αυτόν τον τρόπο και εφόσον χρειασθεί, θα μπορούμε μέσα από τον οδηγό να κάνουμε τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται για την ψυχαγωγία μας.

Στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει πολλούς οδηγούς για το Kodi και για όλα τα θέματα που το αφορούν. Ένας από τους πιο πρόσφατους ήταν τα καλύτερα build που δίνουν άλλη εμφάνιση και πολλά πρόσθετα σε ένα πακέτο.

Ωστόσο, τα περισσότερα build, λόγω ακριβώς του ότι ενσωματώνουν πολλά πρόσθετα, έχουν αρχίσει και καθυστερούν αρκετά. Αυτό οφείλεται είτε στις ανεπιτυχείς ενημερώσεις των Add-ons κατά την εκκίνηση του Kodi, είτε στο ότι πολλά σταματούν αίφνης να λειτουργούν.

Μέγάλη Προσφορά

Βέβαια, τα καλύτερα build όπως το BoomShakala και Durex ενημερώνονται συχνά, έτσι ώστε να παραμένουν λειτουργικά. Παρ’ όλα αυτά, οι ταχύτητες είναι ασύγκριτα υψηλότερες στο προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi με τα λίγα πρόσθετα που θα δούμε, από τις ταχύτητες του Kodi με τα build.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε μόνο τα απαραίτητα πρόσθετα

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, που δεν υπήρχε το Piracy 3.0, η καλύτερη ενέργεια στις ημέρες μας για να έχουμε ένα ταχύτατο, ελαφρύ, και εύκολο Kodi, είναι να του προσθέτουμε μόνο τα άκρως απαραίτητα Add-ons για ταινίες online και σπορ, που λειτουργούν σωστά.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να εναλλασσόμαστε πολύ γρήγορα ανάμεσα σε ελάχιστα πρόσθετα του οδηγού, στην περίπτωση που κάποιο αστόχησε εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

Μάλιστα, όπως θα δούμε, δεν χρειάζεται να τα προσθέσουμε όλα. Με τα τρία καλύτερα εξ αυτών μπορούμε άνετα και ωραία να βλέπουμε όλες τις ταινίες και σειρές. Τα υπόλοιπα πρόσθετα θα τα έχουμε ως αναπληρωματικά.

Έτσι, με αυτά τα λίγα Add-ons δεν θα επιβαρύνεται καθόλου το σύστημά μας. Αυτό θα γίνει ακόμη πιο αισθητό στα TV Box που δεν έχουν την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών, ούτε τα 4 ή 8GB μνήμης που συνήθως έχουμε στο PC.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το Kodi είναι μεν εξαιρετικό στον υπολογιστή, και μας προσφέρει και εκεί την υψηλότερη ποιότητα εικόνας από οποιοδήποτε άλλο μέσο. Ωστόσο, πολλοί από εμάς θέλουμε το θέαμα και στην TV. Αυτό επιτυγχάνεται εύκολα μόνο με το Kodi μέσα στο TV Box.

Ταυτόχρονα, μεγιστοποιούμε την απόδοση του Kodi και στο PC, αποφεύγοντας τις ανεπιθύμητες καθυστερήσεις και τη σύγχυση που συνήθως προκαλούν τα πολλά Add-ons στα βαριά build.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παραμένει επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε και η χρήση κάποιου VPN σε Windows και Android, κατά προτίμηση πληρωμένου, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε απόλυτα την ανωνυμία μας με τη χρήση των τρίτων ανεπίσημων προσθέτων που ακολουθούν.

H εγκατάσταση σε Windows και Android

Αν πρόκειται για Windows, είναι καλό να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εγκαταστήσει την επίσημη έκδοση του Kodi από το κατάστημα της Microsoft. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζουμε ότι θα γίνεται αυτόματα η ενημέρωση των νέων εκδόσεων του ανοικτού λογισμικού.

Ως εκ τούτου, κατεβάζοντας το Kodi από το Windows Store, όλες οι βάσεις των δεδομένων του, άλλα και τα πρόσθετα που θα δούμε στη συνέχεια, δεν θα αλλοιωθούν. Όλα θα τρέχουν κανονικά μαζί με τις ρυθμίσεις, στην επερχόμενη έκδοση Leia που θα κάτσει πάνω στην Krypton.

Ταινίες online a

Για το Android και τα TV Box μπορούμε να την κατεβάσουμε, είτε απευθείας από το Play Store, είτε να επισκεφθούμε αρχικά τη σελίδα του Kodi.

Η έκδοση v18 Leia

Όταν επισημοποιηθεί η νέα έκδοση v18 Leia, δεν θα χρειαστεί να κάνουμε σχεδόν τίποτε, πέρα από αυτά που θα δούμε σε αυτόν τον οδηγό. Επί του παρόντος και την ώρα που γράφουμε τον οδηγό, διατίθενται μόνο οι nightly εκδόσεις της v18, που είναι πολύ ασταθείς.

Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση της τρέχουσας nightly, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητα σφάλματα, και σε βεβιασμένες απογοητεύσεις από την προσωρινή έλλειψη των Ελληνικών στο μενού.

Παρ’ όλα αυτά, η v18 θα είναι παρόμοια με την Krypton, σε αντίθεση με τις κοσμογονικές αλλαγές από την v16 Jarvis. Η μόνη μεγάλη αλλαγή θα είναι ότι η νέα έκδοση θα έρθει ως πλήρης εφαρμογή 64-bit των Windows.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Leia θα είναι πολύ πιο γρήγορη από τις προηγούμενες εκδόσεις του Kodi. Αυτό θα είναι ακόμη πιο αισθητό σε συστήματα με μεγαλύτερη από 4GB μνήμη RAM.
Έτσι κι αλλιώς, είτε κάτι διαφοροποιηθεί δραστικά στην εμφάνιση του Kodi, είτε όχι, θα αναφερθούμε αναλυτικά με ανανεωμένο οδηγό, αμέσως μετά από την εμφάνιση της επίσημης έκδοσης v18.

Ξεκινώντας με το Kodi σε Windows και Android

Όπως είναι φυσικό, θα ξεκινήσουμε από τα βασικά, καθότι είναι πολλοί οι αρχάριοι χρήστες που θα ήθελαν επιτέλους να βάλουν το Kodi στην ψυχαγωγία τους με τον απλούστερο δυνατό τρόπο. Όλες οι ενέργειες που θα δούμε είναι ίδιες σε Windows και Android.
Έτσι λοιπόν, ανοίγοντας το Kodi θα εμφανισθεί το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής (GUI), που οφείλεται στις δυο αμφιέσεις (skins), Estuary and Estouchy.
Αν θέλουμε εναλλαγή μεταξύ πλήρους οθόνης ή παραθύρου, πατάμε το πλήκτρο με τα σύμβολα \ και | που συνήθως βρίσκεται πάνω από το «Enter».

Ειδάλλως, αν δεν έχουμε τέτοιο πληκτρολόγιο, πηγαίνουμε στην ακόλουθη διαδρομή: Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις (γρανάζι)➜Ρυθμίσεις Συστήματος➜Απεικόνιση➜Λειτουργία Προβολής➜Πλήρης οθόνη.

Αλλαγή σε Ελληνικά

Η πρώτη μας κίνηση φυσικά είναι να βάλουμε τα Ελληνικά ως προεπιλογή. Πατώντας στο εικονίδιο των ρυθμίσεων, όπως βλέπουμε στην εικόνα…

…επιλέγουμε το «Interface settings»…

…και πατώντας στο «Regional ➜ Language»…

…στην καρτέλα που θα ανοίξει επιλέγουμε τα Ελληνικά.

Αν στην παραπάνω οθόνη βγάζει μόνο English και καμία άλλη γλώσσα…

…κλείνουμε την καρτέλα από το Cancel, περιμένουμε 2-3 λεπτά, και την ανοίγουμε ξανά από την επιλογή Language. Θα εμφανιστούν όλες οι γλώσσες. Στη χειρότερη περίπτωση, ίσως χρειαστεί μια επανεκκίνηση του Kodi, ίσως και του συστήματός μας.

Ενεργοποίηση άγνωστων πηγών

Όλα σχεδόν τα πρόσθετα για ταινίες online δεν προέρχονται από την ομάδα των σχεδιαστών της εφαρμογής. Εξ ορισμού, αυτές οι προσθήκες δεν υποστηρίζονται από το Kodi team, και θεωρούνται ως άγνωστες πηγές.

Κάτι παρόμοιο έχουμε δει και στο Android. Ωστόσο, και στην περίπτωση του Kodi και ιδίως στις προτάσεις του οδηγού, δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα ασφάλειας.

Για να είμαστε λοιπόν σε θέση να προσθέσουμε τα καλύτερα ενεργά Add-ons για σπορ, σειρές, και ταινίες online, πηγαίνουμε πίσω στο άδειο από πρόσθετα προς το παρόν Kodi, στην κεντρική οθόνη του.

Για να πλοηγηθούμε προς τα πίσω στις καρτέλες του Kodi, πατάμε το «Εsc» για να έχουμε μια πλήρη επιστροφή στο κεντρικό πάνελ του. Με «backspace», ή τα έξτρα πλαϊνά πλήκτρα του ποντικιού – αν υπάρχουν – έχουμε σταδιακή επιστροφή.

Πατώντας λοιπόν στις ρυθμίσεις συστήματος…

…και μετά στα πρόσθετα, ενεργοποιούμε τις άγνωστες πηγές, με κλικ πάνω στο σχετικό εικονίδιο.

Αμέσως μετά θα λάβουμε τη συνήθη προειδοποίηση για την ενέργεια που κάναμε, και αποδεχόμαστε άφοβα τις ευθύνες μας πατώντας το «Ναι».

Τα 3+1 κορυφαία ενεργά Add-ons της περιόδου για ταινίες online

Η σειρά με την οποία παρουσιάζονται τα καλύτερα Add-ons για ταινίες online και σπορ, είναι βάσει ενός και μοναδικού κριτηρίου, που δεν είναι άλλο από το φιλικό περιβάλλον για Έλληνες χρήστες.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στην απόδοσή τους. Εκεί που αστοχεί το ένα, τα πάει καλύτερα το άλλο, και αντίστροφα. Αυτό ισχύει για όλα τα πρόσθετα ταινιών του οδηγού.

Thgiliwt repo και ελληνικοί υπότιτλοι

Το αποθετήριο, που το όνομά του είναι η λέξη «Twilight» ανάποδα, πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο χρήσιμα για τους Έλληνες χρήστες. Διαθέτει και το πρόσθετο AliveGR, για το οποίο έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν.

Η μεγαλύτερη χρησιμότητα του ελληνικού αποθετηρίου, εκτός των άλλων, είναι ότι περιέχει τα δύο απαραίτητα πρόσθετα για τους ελληνικούς υποτίτλους.

Μεμονωμένη προσθήκη του thgiliwt στο προκαθορισμένο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα
 • Κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο url:
http://alivegr.net/master/
 • Για την επικόλληση οποιουδήποτε κειμένου μέσα στο Kodi των Windows, πατάμε ταυτόχρονα τα «Ctrl+V».

 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε «OK”.
 • Ονομάζουμε .master την πηγή και πατάμε «OK”. Όπως βλέπουμε, βάζουμε μια τελεία πριν το όνομα. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι ταξινομημένο στην κορυφή της λίστας της διαχείρισης αρχείων.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.master➜repository.thgiliwt.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια, στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Τhgiliwt Repository➜ Πρόσθετα βίντεο➜ AliveGR ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου δούμε την ένδειξη ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρόσθετο, και κατόπιν με δεξί κλικ το βάζουμε στα αγαπημένα.
 • Πηγαίνουμε πίσω μία καρτέλα και στο κάτω τμήμα της επιλέγουμε διαδοχικά Υπότιτλοι➜ Subtitles.gr➜ Εγκατάσταση.
 • Κατόπιν επιλέγουμε και τους OpenSubtitles.org by OpenSubtitles➜ Εγκατάσταση.

Ρύθμιση των υποτίτλων

Στη συνέχεια δεν έχουμε παρά να κάνουμε μερικές απλές ενέργειες, έτσι ώστε να κάνουμε τους υπότιτλους να δουλεύουν σωστά.

Πηγαίνουμε λοιπόν στο κεντρικό πάνελ του Kodi➜Ρυθμίσεις (γρανάζι)➜Ρυθμίσεις αναπαραγωγής, και στη συνέχεια πατάμε:

 1. «Γλώσσα»
 2. Προτιμώμενη γλώσσα υποτίτλων➜Greek
 3. Λίγο πιο κάτω στην ίδια καρτέλα επιλέγουμε ξανά τα ελληνικά για τη λήψη (Greek ➜ Εντάξει). Βεβαιωνόμαστε ότι δεν θέλουμε τα Αγγλικά και πατώντας τα αφαιρούμε.
 4. Προαιρετικά επιλέγουμε αν θέλουμε να έχουμε αυτόματα τον πρώτο υπότιτλο. Ενδέχεται να μην είναι πάντα ο σωστός.
 5. Πατάμε διαδοχικά και στις δυο ενδείξεις.
 6. Ορίζουμε τους Subtitles.GR ως την βασική υπηρεσία λήψης υποτίτλων. Θα έχουμε ήδη ως αναπληρωματικούς στον πάγκο και τους OpenSubtitles.org by OpenSubtitles.

AutoSubs

Με ένα μικρό πρόσθετο, μπορούμε να έχουμε ακόμη πιο γρήγορη εμφάνιση των ελληνικών υποτίτλων στις ταινίες online. Δεν έχουμε παρά στο κεντρικό πάνελ του Kodi, και από την ενότητα των Προσθέτων, να πατήσουμε στην «Αναζήτηση»…

…και να κάνουμε επικόλληση το ακόλουθο.

AutoSubs

Θα εμφανισθεί το μικρό πρόσθετο του Kodi, όπου πατάμε πάνω του και το εγκαθιστούμε.

Πατώντας στη συνέχεια διαδοχικά στο «Υπηρεσίες Autosubs➜Διαμόρφωση», προχωράμε στις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Ενεργοποιούμε την λήψη των υποτίτλων στην γλώσσα μας.
 2. Ορίζουμε τα Ελληνικά.
 3. Προαιρετικά ορίζουμε εξαιρέσεις σε ολιγόλεπτα βίντεο, καθορίζοντας τον χρόνο που θέλουμε. Αν θέλουμε δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτή την τρίτη ενέργεια. Είναι μικρής σημασίας.
 4. Επιβεβαιώνουμε τις αλλαγές πατώντας στο «Εντάξει».

Από εδώ και μετά είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα πρόσθετα που ακολουθούν, για να απολαύσουμε ταινίες online και σειρές με ελληνικούς υπότιτλους. Θα βλέπουμε πάντα την παρακάτω εικόνα όταν ξεκινά η ταινία.

Δεν κάνουμε καμία ενέργεια αν έχουμε επιλέξει να γίνεται αυτόματη λήψη του πρώτου υποτίτλου, που είδαμε προηγουμένως στην ενότητα των ρυθμίσεων των υποτίτλων, με την ένδειξη Νο 4.

Ειδάλλως, αν δεν επιλέξαμε αυτόματη λήψη του πρώτου υποτίτλου, ή αστοχήσει ο πρώτος υπότιτλος, πατάμε στον δεύτερο, κ.ο.κ. Αν παρ’ ελπίδα αστοχήσουν επανειλημμένα οι προεπιλεγμένοι SubtitlesGR, τότε πατάμε στους OpenSubtitles.

Αν σε κάποιες περιπτώσεις μας εμφανίζονται ειδοποιήσεις από τους xsubs.tv και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε την λήψη των υποτίτλων τους, είτε προχωράμε στους επόμενους,  είτε κάνουμε εγγραφή στο forum των συγκεκριμένων υποτίτλων.

Incursion

Πρόκειται για ένα νέο πρόσθετο που είναι ιδιαίτερα φιλικό για τους Έλληνες χρήστες. Είναι παρόμοιο με το Covenant, και εμφανίζει αυτήν την περίοδο τις περισσότερες ταινίες online με υψηλή ποιότητα, από οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμόμαστε ότι αν δεν εμφανίζονται πάροχοι με υψηλή ποιότητα, ίσως χρειαστεί να πάμε ένα βήμα πίσω, και ενδεχομένως στην επόμενη προσπάθεια να εμφανιστούν.

Αυτό ισχύει για τα περισσότερα πρόσθετα, αναλόγως την ταινία και σειρά.

Μεμονωμένη προσθήκη του Incursion στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://dimitrology.com/repo
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε «OK”.
 • Ονομάζουμε .Dimitrology την πηγή και πατάμε τα «Εντάξει”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜Dimitrology ➜lincursion.repository- XXX.zip (όπου Χ τα νούμερα των εκάστοτε νέων εκδόσεων).
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετά έως ότου εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Incursion Repository➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Incursion ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
 • Αν υπάρξει αποτυχία εγκατάστασης, προχωράμε με τα υπόλοιπα πρόσθετα που επιθυμούμε και το αφήνουμε τελευταίο, καθότι ενίοτε εμφανίζει περιστασιακές αστοχίες στην προσθήκη του.

Οι κύριες ενότητες και λιγοστές ρυθμίσεις

Λόγω του εξελληνισμένου περιβάλλοντος, τα πράγματα είναι πολύ απλά για να εξερευνήσουμε όλες ανεξαιρέτως τις ενότητες και ρυθμίσεις του Incursion.

Παραθέτουμε συνοπτικά τις βασικές ενότητες, και τις λίγες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις ταινίες online.

 1. Πατάμε για να εμφανισθούν οι διάφορες κατηγορίες των ταινιών.
 2. Παρόμοιο για τις τηλεοπτικές σειρές.
 3. Τα χρήσιμα εργαλεία του πρόσθετου.
 4. Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε. Αν πρόκειται για σειρά με πολλά επεισόδια, μόλις εμφανισθεί στα αποτελέσματα πατάμε πρώτα πάνω στον τίτλο της σειράς, και στην επόμενη καρτέλα που θα εμφανισθεί, βάζουμε τη σειρά με δεξί κλικ στα αγαπημένα μας. Βρίσκονται στο κεντρικό πάνελ.
 5. Περιστασιακά μέσα από τα εργαλεία, κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο.

Placenta

Το νέο πρόσθετο για ταινίες online τα πάει πολύ καλά αυτήν την περίοδο, και είναι και αυτό πολύ φιλικό για τους Έλληνες χρήστες, καθότι έχει εξελληνισμένο μενού σε όλες τις ενότητές του.

Είναι ο σωσίας του Covenant σε όλους τους τομείς, στο μενού και στην αναζήτηση, όπου διατηρεί τις προηγούμενες αναζητήσεις. Επιπλέον, ενημερώνεται συνέχεια και έχει σχετική ενότητα στο αρχικό μενού. Αρκεί μόνο να δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτό.

Μεμονωμένη προσθήκη του Placenta στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://blamo.teverz.com/
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε «OK”.
 • Ονομάζουμε .Blamo την πηγή και πατάμε τα «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.Blamo➜repository.blamo- XXX.zip (όπου Χ τα νούμερα των εκάστοτε νέων εκδόσεων).
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Blamo Repo➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Placenta ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Οι κύριες ενότητες και λιγοστές ρυθμίσεις

Λόγω του εξελληνισμένου μενού, τα πράγματα είναι εύκολα και στο Placenta, όπου μπορούμε πολύ απλά να εξερευνήσουμε όλες ανεξαιρέτως τις ενότητες και ρυθμίσεις του. Παραθέτουμε συνοπτικά τις βασικές ενότητες.

 1. Πατάμε για να εμφανισθούν οι διάφορες κατηγορίες των ταινιών.
 2. Παρόμοιο για τις τηλεοπτικές σειρές.
 3. Τα χρήσιμα εργαλεία του πρόσθετου. Εδώ μέσα θα βρούμε την ενότητα «Λογαριασμοί», σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερες ταινίες HD από το Alluc που θα δούμε στο τέλος.
 4. Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε.
 5. Περιστασιακά μέσα από τα εργαλεία, κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο.

Rebirth

Πρόκειται για ένα μείγμα των πάλαι ποτέ κραταιών Elysium και Exodus, και αναμφίβολα τo Rebirth αυτή την περίοδο, εκτός του ότι διαφέρει, είναι από τα καλύτερα πρόσθετα για ταινίες online, αλλά και σειρές σε υψηλή ποιότητα εικόνας.

Μεμονωμένη προσθήκη του Rebirth στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://cypher-media.com/repo/
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε «OK”.
 • Ονομάζουμε .Cypher την πηγή και πατάμε τα «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα Πρόσθετα.
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.Cypher ➜repository.Cypherslocker – XXX.zip (όπου Χ τα νούμερα των εκάστοτε νέων εκδόσεων).
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Cypher Locker➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Rebirth➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Οι κύριες ενότητες

 1. Πατάμε για να εμφανισθούν οι διάφορες κατηγορίες των ταινιών.
 2. Παρόμοιο για τις τηλεοπτικές σειρές.
 3. Τα εργαλεία του πρόσθετου. Δεν υποστηρίζεται το Alluc για περισσότερες FHD ταινίες που θα δούμε στη σχετική ενότητα στο τέλος.
 4. Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε. Αν πρόκειται για σειρά με πολλά επεισόδια, την βάζουμε με δεξί κλικ στα αγαπημένα μας.
 5. Περιστασιακά μέσα από τα εργαλεία, κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο.

Τα 4 καλύτερα εναλλακτικά Add-ons της περιόδου

Δεν χρειάζεται να κάνουμε περαιτέρω προσθήκες Add-ons για ταινίες online. Τα 3+1 κορυφαία πρόσθετα της περιόδου που παρουσιάσαμε προηγουμένως, είναι βέβαιο ότι θα μας καλύψουν απόλυτα μέχρι νεοτέρας.

Βέβαια, στις ημέρες μας, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού στο Kodi. Έτσι, δεν αποκλείεται κάποια από τα προηγούμενα κορυφαία Add-ons να εγκαταλειφθούν αίφνης, και τα καλά αουτσάιντερ που ακολουθούν να μας φανούν χρήσιμα στην πορεία.

Άλλωστε αν ένα πρόσθετο αστοχήσει κάποια δεδομένη στιγμή σε μερικές ταινίες και σειρές, δεν έχουμε παρά να πάμε αμέσως στα επόμενα. Αν μάλιστα τα έχουμε ήδη προσθέσει, θα είναι πανέτοιμα για να τα τρέξουμε.

Cerebro ShowBox

Η βασική διάταξη του πρόσθετου είναι περίπου η ίδια με τα Exodus / Covenant, με αρκετά υπομενού στα Ελληνικά, αλλά έχει πιο λειτουργικό και όμορφο περιβάλλον, με περισσότερες επιλογές και χαρακτηριστικά.

Το καλύτερό του είναι ότι προσφέρει αυτοματοποιημένη ζεύξη με παρόχους FHD ταινιών, τους οποίους θα τους δούμε στη σχετική ενότητα στο τέλος.

Μεμονωμένη προσθήκη του Cerebro ShowBox στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://repo.cerebrotv.co.uk/
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL.
 • Ονομάζουμε .Cerbero TV την πηγή και πατάμε τα «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜Cerbero TV➜install cerebro repo.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στην συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Cerbero TV Repo➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Cerebro ShowBox➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου δούμε την ένδειξη ότι έχει ολοκληρωθεί η λήψη και ενεργοποιήθηκε το πρόσθετο.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Οι κύριες ενότητες του προσθέτου

 1. Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε.
 2. Πατάμε για να εμφανιστούν οι διάφορες κατηγορίες στις ταινίες online.
 3. Παρομοίως και στις τηλεοπτικές σειρές.
 4. Τα χρήσιμα εργαλεία του πρόσθετου. Εδώ μέσα στην ενότητα «Λογαριασμοί» θα βρούμε το Alluc που θα δούμε στο τέλος, σε περίπτωση που θέλουμε περισσότερες ταινίες 1080p.
 5. Περιστασιακά μέσα από τα εργαλεία, κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο.

Neptune Rising

Τo Neptune Rising είναι στα σίγουρα ένα από τα καλύτερα πρόσθετα της περιόδου για ταινίες online, αλλά και σειρές σε υψηλή ποιότητα. Βρίσκεται στο ίδιο αποθετήριο, το Blamo repo του πρόσθετου Placenta, με το ελληνικό περιβάλλον που προσθέσαμε προηγουμένως.

Ως εκ τούτου, παρακάμπτουμε τα βήματα για την προσθήκη πηγής, και πάμε κατευθείαν στα ακόλουθα:

 • Πρόσθετα ➜Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί ➜ «Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Blamo Repo➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Neptune Rising ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Οι κύριες ενότητες

 1. Πατάμε για να εμφανισθούν οι διάφορες κατηγορίες των ταινιών.
 2. Παρόμοιο για τις τηλεοπτικές σειρές.
 3. Τα χρήσιμα εργαλεία του πρόσθετου που θα δούμε στη συνέχεια.
 4. Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε.
 5. Κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο.

Ταινίες-Online-110αβ

Genesis Reborn

Πρόκειται για μία νέα ανανεωμένη έκδοση που έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, και το οποίο κρατά ακόμη γερά. Προσφέρει όλη την γκάμα των ταινιών και τηλεοπτικών σειρών με ελληνικούς υπότιτλους.

Επιπλέον, σε όποιες συνεργάζεται με το Alluc, τις εμφανίζει ανάλογα την περίπτωση σε υψηλή ποιότητα 1080p, βελτιώνοντας κατά πολύ το θέαμα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα.

Kodi Add-ons 5α

Μεμονωμένη προσθήκη του Genesis Reborn στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://jesusboxrepo.xyz/repo/
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL.
 • Ονομάζουμε .jesusbox την πηγή και πατάμε «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.jesusbox.➜repository.jesusboxtv.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στην συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • JesusBox Repository➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Genesis Reborn➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου δούμε την ένδειξη ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρόσθετο.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Kodi Add-ons 5

Οι κύριες ενότητες του προσθέτου

 1. Πατάμε για να εμφανισθούν οι διάφορες κατηγορίες των ταινιών.
 2. Παρόμοιο για τις τηλεοπτικές σειρές.
 3. Τα εργαλεία του πρόσθετου. Υποστηρίζεται το Alluc για περισσότερες HD ταινίες.
 4. Πατάμε για να αναζητήσουμε με πληκτρολόγηση τις ταινίες online ή σειρές που θέλουμε.

Εναλλακτική προσθήκη του Covenant

Όπως αναφέραμε στην αρχή, με τα πρόσθετα του Kodi τα πάντα είναι ρευστά. Παρότι το Covenant αναφέρεται ότι εγκαταλείφθηκε από τους σχεδιαστές του, ωστόσο, λειτουργεί μια χαρά στο νέο repo.

Καλό είναι το έχουμε στη φαρέτρα μας, γιατί όπως και να το κάνουμε, Covenant είναι αυτό, και ποτέ δεν ξέρεις.

Μεμονωμένη προσθήκη του Covenant στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://archive.org/download/repository.xvbmc
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL και πατάμε «OK”.
 • Ονομάζουμε .xvbmc την πηγή και πατάμε τα «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.xvbmc➜repository.xvbmc-4.2.0.zip.
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • XvBMC (Add-ons) REPOsitory ➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Covenant ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου ολοκληρωθεί η λήψη του πρόσθετου.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.
 • Όλες ανεξαιρέτως τις ενότητες και ρυθμίσεις του, είναι πανεύκολες και ίδιες με αυτές που είδαμε στο Incursion και Placenta.

Περισσότερες HD ταινίες online

Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα της εικόνας των έργων από τους παρόχους στα πρόσθετα που είδαμε, και θέλουμε περισσότερες σειρές και ταινίες online σε HD, πρέπει να ενεργοποιήσουμε το περίφημο Alluc που έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Παρότι δεν είναι τόσο αποδοτικό όπως παλαιότερα, ενδέχεται να συνεργαστεί καλά με τα περισσότερα ενεργά πρόσθετα του οδηγού, αλλά ενδεχομένως και με τα επόμενα που θα εμφανιστούν στο μέλλον, και θα το υποστηρίζουν στα εργαλεία τους.

‘Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ενδέχεται τα βίντεο από αυτούς τους πάροχους των ταινιών του Alluc, να μην έχουν την ποιότητα που αναγράφεται. Επιπλέον, μπορεί να μην εμφανίζονται τα δεκάδες «ALLUCΕΝ» με 1080p που παρατηρούμε παρακάτω.

Alluc

Εφόσον λοιπόν είμαστε σίγουροι ότι δεν μας καλύπτουν τα πρόσθετα του οδηγού με υψηλή ποιότητα, και χρειαζόμαστε περισσότερες HD ταινίες online, αρχικά ανοίγουμε τον browser, και κάνουμε διαδοχικά τις ενέργειες που βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες:

Η καθοριστική ενέργεια είναι η εγγραφή στην ιστοσελίδα του Alluc. Στη συνέχεια, θα μας έρθει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο e-mail που δώσαμε, έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό μέσα από τον σύνδεσμο που μας έστειλαν.

Μόλις λάβουμε την πιστοποίηση στο email μας, και έχει ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός μας στο Alluc, συνδεόμαστε στην σελίδα του, και εκεί μέσα θα δούμε το APΙ, που είναι μια σειρά ψηφίων.

Πρόκειται για ένα δωρεάν κλειδί που μας επιτρέπει να ανακτήσουμε αρκετά ​FHD βίντεο ανά ημέρα, μέσα από τα πρόσθετα του Kodi. Έτσι λοιπόν, δεν έχουμε παρά να το αντιγράψουμε.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο Kodi και μέσα από τις ενότητες του προσθέτου που το υποστηρίζει, πατάμε διαδοχικά στα «Εργαλεία➜ Λογαριασμοί➜ Alluc». Η υποενότητα αυτή του Alluc συνήθως βρίσκεται στο κατώτατο τμήμα της καρτέλας των λογαριασμών.

Κατόπιν, μέσα στο σχετικό πεδίο με την ένδειξη Νο 2 που παρατηρούμε παρακάτω, επικολλούμε το API, μετά επιλέγουμε το «Λήψεις», και πατάμε στο τέλος το «Εντάξει».

Η σημαντική ζεύξη για Openload (olpair) / Thevideo / Vshare / Vid up me

Πολλά 1080p βίντεο μέσα στο Alluc, αλλά και εκτός, προέρχονται από τα Openload (olpair), Thevideo και Vshare, τα οποία ενίοτε θα ζητούν την απαραίτητη ζεύξη (pair) για να παίξει το έργο.

Τέτοιες ταινίες υψηλής ποιότητας έξω από το Alluc έχει το Incursion που είδαμε, και ενίοτε θα απαιτείται και εκεί η ζεύξη, είτε έχουμε ενεργοποιήσει το Alluc στο πρόσθετο, είτε όχι.

Καλό είναι να βάλουμε αυτές τις ιστοσελίδες της ζεύξης στα αγαπημένα του browser, για να έχουμε άμεση πρόσβαση όταν μας ζητηθεί μέσα από το Kodi λίγο πριν ξεκινήσει η ταινία.

Το Cerebro ShowBox που είδαμε προηγουμένως είναι το μόνο πρόσθετο επί του παρόντος, που προσφέρει με αυτοματοποιημένο τρόπο την διαδικασία αυτής της ζεύξης.

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι στο αρχικό μενού να πατήσουμε το «Click here to Pair»…

…και στη συνέχεια να επιλέξουμε διαδοχικά τις σχετικές υπηρεσίες της ζεύξης που αναφερθήκαμε προηγουμένως, και θα μας ανοίξουν αυτόματα οι σελίδες.

Αυτή η πιστοποίηση θα διαρκέσει για τέσσερις ώρες, και ενίοτε θα έχει ισχύ για όλα τα υπόλοιπα πρόσθετα των ταινιών ανεξαιρέτως.

Σπορ online με τα 2 κορυφαία ενεργά Add-ons της περιόδου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκτός από τις ταινίες, σε πολλούς από εμάς και τα σπορ ανεβάζουν τον πήχη της οικιακής ψυχαγωγίας.

Με τα ακόλουθα πρόσθετα θα έχουμε όλες τις μεγάλες ζωντανές μεταδόσεις από πολλά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, με πρώτα και καλύτερα το Champions League, την Αγγλική Premier League, την ισπανική LaLiga, και το μπασκετικό NBA.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα live σπορ στο Kodi είναι πολύ πιο ασταθή σε σύγκριση με τις ταινίες online, και ας ενημερώνονται τα πρόσθετα που τα φιλοξενούν. Την μια ημέρα όλα λειτουργούν τέλεια, την επόμενη δεν δουλεύει τίποτε, ή υπάρχουν συνεχείς διακοπές στο streaming.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορούμε να καταφύγουμε στους streamer του reddit, που έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενο οδηγό. Ιδίως αν είμαστε φίλοι του NBA, το reddit είναι μακράν το καλύτερο μέσο για δωρεάν HD streaming.

Maverick TV

Πρόκειται για πρόσθετο που, εκτός από τις πολλές ταινίες στην υψηλότερη ανάλυση 4Κ που έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο οδηγό, παρέχει και άλλες ενδιαφέρουσες υπηρεσίες, ιδίως στα σπορ και τις ζωντανές μεταδόσεις.

Παρότι δεν είναι νέο πρόσθετο, ωστόσο, αυτήν την περίοδο φαίνεται να προσφέρει το πιο εύκολο και αξιόπιστο live streaming των αγώνων, από την αρχή ως το τέλος.

Αρκεί να είμαστε υπομονετικοί και να δοκιμάσουμε όλα τα εναλλακτικά links του Αdd-on που δείχνουμε παρακάτω. Μερικά από αυτά τα link μεταδίδουν διαδοχικά τους ζωντανούς αγώνες, και αν υπάρχουν πολλά μεγάλα ματς εκείνη την ημέρα, ίσως δεν χρειασθεί να μετακινηθούμε καθόλου.

Την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό, με δυο από τα σχετικά link του Add-on, δεν εμφανίστηκαν οι διακοπές που φέρνουν απογοήτευση, ιδίως όταν συμβαίνουν στις κρισιμότερες φάσεις, όπως θα έχουμε παρατηρήσει σε streaming sites έξω από το Kodi, ή σε άλλα Add-ons.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε για πόσο θα παραμείνει αυτό το καλό αποτέλεσμα στα live σπορ του Maverick.

Μεμονωμένη προσθήκη του Maverick TV στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://mavericktv.net/mavrepo
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL.
 • Ονομάζουμε .Maverick την πηγή και πατάμε «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.Maverick➜ repository.maverickrepo-2.2.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Maverick TV Repo➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Maverick TV ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου δούμε την ένδειξη ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρόσθετο.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Οι κύριες ενότητες των σπορ

 1. Πατάμε για να εισέλθουμε στις ενότητες των σπορ.
 2. Τα πιο μεγάλα ματς εκείνης της ημέρας από την ενότητα «Maverick Live Sports». Είναι η πιο χρήσιμη και μπορούμε να τη βάλουμε στα αγαπημένα με δεξί κλικ. Υπάρχουν εναλλακτικά link για τον κάθε αγώνα, και κάποιο από αυτά είναι το «δέκα το καλό». Αργούν λίγο να ανοίξουν.
 3. Όλα τα κανάλια με τις ζωντανές αναμεταδόσεις από την ενότητα «Maverick Sports».
 4. Οι ζωντανές αναμεταδόσεις της ημέρας.

Project M

Το Project M την περίοδο που γράφαμε τον οδηγό απέδωσε το ίδιο καλά στη ζωντανή αναμετάδοση των συγκεκριμένων αγώνων των δοκιμών, όπως τα δύο Λονδρέζικα ντέρμπι της Premier League, και ένας αγώνας με την Μπάρτσα, που ήταν από τα ελάχιστα μεγάλα ματς μεσοβδόμαδα.

Πρόκειται για ένα πρόσθετο με πολλές ενότητες για τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, χωρισμένες σε διάφορα τμήματα και υποενότητες, που ίσως μας δυσκολέψουν λίγο στην αρχή. Όμως, θα τα δείξουμε με εικόνες στη συνέχεια.

Μεμονωμένη προσθήκη του Project M στο κέλυφος του Kodi:

 • Κεντρικό πάνελ➜Ρυθμίσεις➜Διαχείριση αρχείων➜Προσθήκη Πηγής (διπλό κλικ)➜Κανένα.
 • Κάνουμε επικόλληση με ακρίβεια το ακόλουθο url:
http://mwiz.uk/repo/
 • Βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κενά πριν ή μετά το URL.
 • Ονομάζουμε .Merlin την πηγή και πατάμε «OK”.
 • Μετά επιστρέφουμε στο Κεντρικό πάνελ και κάνουμε κλικ στα «Πρόσθετα».
 • Πατάμε στο εικονίδιο πάνω αριστερά που μοιάζει με ανοιχτό κουτί.
 • Εγκατάσταση από αρχείο zip➜.Merlin➜ repository.merlin.zip
 • Περιμένουμε λίγο να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και ένα λεπτό για να εμφανιστεί η ενεργοποίηση. Θα δούμε την επιβεβαίωση στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Στη συνέχεια στην ίδια καρτέλα πατάμε “Εγκατάσταση από αποθετήριο».
 • Merlin Repository➜ Πρόσθετα βίντεο➜ Project M ➜ Εγκατάσταση.
 • Περιμένουμε έως ότου δούμε την ένδειξη ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρόσθετο.
 • Έτοιμο για χρήση στην ενότητα «Πρόσθετα» στο κεντρικό πάνελ του Kodi.

Οι κύριες ενότητες των σπορ

 1. Πατάμε για να εισέλθουμε στις ενότητες των σπορ.
 2. Οι ζωντανές αναμεταδόσεις εκείνης της ώρας. Το «VPN links» έχει ζωντανούς όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου της ημέρας. Το VPN αφορά περισσότερο τους Βρετανούς χρήστες. Είναι η πιο χρήσιμη και μπορούμε να τη βάλουμε στα αγαπημένα με δεξί κλικ. Υπάρχουν εναλλακτικά links για τον κάθε αγώνα. Οι ενδείξεις με τα ματς της ημέρας θα εμφανίζονται λίγο πριν ξεκινήσουν.
 3. Όλα τα ματς της ημέρας στο «VPN links».
 4. Television: Η δεύτερη ενότητα στα ενδότερα των live σπορ του πρόσθετου.
 5. Sports Scrapers: Πατάμε για να προχωρήσουμε.
 6. Live Sports Steam: Κάνουμε κλικ για το επόμενο. (Μπορούμε να βάλουμε αυτή την ενότητα στα αγαπημένα με δεξί κλικ).
 7. Όλα τα ματς ποδοσφαίρου και μπάσκετ, και ό,τι άλλο «παίζει» εκείνη την ημέρα. Το NBA αρνήθηκε, και ενδέχεται να υπάρχουν διακοπές σε αυτή την ενότητα του Television.
 8. Κάνουμε μια μικρή συντήρηση στο πρόσθετο, ιδίως αν έχουν γίνει πολλές αναπαραγωγές live σπορ.

Τι κάνω αν έχω ήδη ένα Build

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Kodi στην πρωταρχική του μορφή όπως το κατεβάσαμε, έχοντας μόνο τα ελάχιστα απαραίτητα πρόσθετα που είδαμε, είναι αναμφίβολα πολύ πιο γρήγορο από οποιοδήποτε build.

Ωστόσο, αν είμαστε ευχαριστημένοι με κάποιο build που χρησιμοποιούμε και δεν παρατηρούμε καθυστερήσεις, δεν είναι ανάγκη να το καταργήσουμε. Εξάλλου, αν το build που έχουμε ενημερώνεται συχνά, είναι πολύ πιθανό να έχει προσθέσει ήδη μερικά από αυτά τα Add-ons.

Ωστόσο, αν πρόκειται για Windows 10, έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι μπορούμε να έχουμε δύο διαφορετικά Kodi. Το μόνο που κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την άλλη έκδοση που δεν τρέχει ήδη στον υπολογιστή μας.

Από εκεί και μετά, μπορούμε να εναλλάσσουμε τα δύο διαφορετικά Kodi, δοκιμάζοντας τα νέα πρόσθετα στο άδειο Kodi, και είναι παραπάνω από βέβαιο ότι τα λίγα και καλά μπορούν να μας δώσουν ακόμη καλύτερο θέαμα.

Αν πρόκειται για Android, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε τον οδηγό με όλες τις ρυθμίσεις στο Kodi. Εκεί θα δείξουμε πώς μπορούμε να μεταφέρουμε σε ασφαλές σημείο οποιοδήποτε build, και να το έχουμε άθικτο όπως το είχαμε ρυθμίσει, για να το επαναφέρουμε αν το χρειαστούμε.

Έως τότε, η προσθήκη των Add-ons μέσα στο build του Kodi στο Android είναι μονόδρομος. Ειδάλλως, αν δεν το έχουμε ανάγκη, το καταργούμε και κάνουμε μια φρέσκια εγκατάσταση του Kodi.

Οι επόμενοι οδηγοί του Kodi

Πολυ σύντομα θα ανανεώσουμε τον οδηγό με όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις στο Kodi που θα θέλαμε να γνωρίζουμε, και γιατί όχι, να μάθουμε όλα τα νέα κόλπα του media center, που ίσως μας διέφευγαν.

Επιπλέον, θα δείξουμε πώς να κάνουμε backup και συντήρηση χωρίς τρίτα πρόσθετα, αλλά και πώς να φτιάξουμε απλά και γρήγορα το δικό μας πανάλαφρο build για ταινίες και σειρές. Επίσης, θα δούμε πώς να προσθέσουμε στο Kodi όλα τα πολυμέσα που έχουμε διάσπαρτα στις συσκευές μας.

Συνεχίζεται…

Έγιναν εύκολη υπόθεση οι ταινίες online στο Kodi?

Με τo Kodi βελτιώνεται θεαματικά η οικιακή μας ψυχαγωγία. Θα είμαστε κάτοχοι ενός εξαιρετικού media center για να βλέπουμε ταινίες online, σειρές, και σπορ, χωρίς να πληρώσουμε τίποτε. Ταυτόχρονα θα ενθουσιάσουμε όλη την οικογένεια και οι φίλοι μας θα εντυπωσιαστούν.

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

TemplateMonster INT

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Laptop Netbook σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα