Τρέξτε εφαρμογές Android στο PC σας

woo_en_728x90

Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι οι εφαρμογές και τα παιχνίδια του Android μπορούν να τρέξουν μόνο σε smartphone και tablet. Όμως, υπάρχουν εύκολοι και θεαματικοί τρόποι για να εκτελούμε στον υπολογιστή τα apps και τα games του λειτουργικού της Google. Δείτε τους κορυφαίους emulators για να τρέξουμε εφαρμογές και παιχνίδια Android στο PC, σε μεγαλύτερη οθόνη, με περισσότερη ισχύ, και ατελείωτη «μπαταρία».

Nox Player

Ο Nox Player είναι αναμφίβολα η καλύτερη και πιο απολαυστική μέθοδος για να τρέξουμε εφαρμογές και παιχνίδια Android στο PC.

Πρόκειται για έναν ταχύτατο και εντυπωσιακό emulator νέας γενιάς, που με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο μπορεί να προσφέρει μια θεαματική εμπειρία του Android στο PC.
Στις δοκιμές μας, φάνηκε στην πράξη ότι είναι από τους πιο γρήγορους και ελαφρείς emulator, και δεν επιβραδύνει τον υπολογιστή. Ταυτόχρονα είναι ίσως και ένας από τους πιο ισχυρούς.
Το απολύτως δωρεάν πρόγραμμα τρέχει σε Windows και MacOS. To μέγεθος του αρχείου της εγκατάστασης είναι 277 ΜΒ για το λειτουργικό της Microsoft, και 367 ΜΒ για το αντίστοιχο της Apple.

Ο Nox 5 είναι μια πανεύκολη εφαρμογή και διαθέτει πολύ ωραία επιφάνεια εργασίας. Δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνος για να εξοικειωθεί και ο πιο αρχάριος χρήστης. Τον εγκαθιστούμε και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε παιχνίδια Android στο PC.
H έκδοση 5.0.0.0 που δοκιμάσαμε είναι νεότατη. Κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα. Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι καθαρή και δεν κρύβει ανεπιθύμητα προγράμματα.

Εικόνες της εγκατάστασης

Εκκίνηση του Nox 5

Η εκκίνηση του προγράμματος, όπως συμβαίνει με όλους τους emulators, παίρνει μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια εμφανίζεται το όμορφο περιβάλλον του Nox player, που μας παραπέμπει σε Android tablet.
Πατώντας το «Next» κάτω δεξιά, θα εμφανισθούν διαδοχικά τρεις καρτέλες με χρήσιμες οδηγίες για τις βασικότερες λειτουργίες του emulator. Θα αναλύσουμε μερικές στη συνέχεια.

Ο Nox υποστηρίζει απευθείας την πλάγια εγκατάσταση των APK αρχείων που έχουμε στο PC. Το μόνο που κάνουμε είναι απλά να σύρουμε το app μέσα στο περιβάλλον του προγράμματος.

Την ίδια ενέργεια με το Drag and drop, μπορούμε να την κάνουμε και με τις φωτογραφίες που έχουμε αποθηκευμένες στο PC.

Ξεκινώντας τον emulator, πρέπει αρχικά να προχωρήσουμε με την αλλαγή της γλώσσας στα Ελληνικά. Η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει αυτόματα τα Ελληνικά Windows που έχουμε. Έχει ως προεπιλογή τα Αγγλικά.
Στα δεξιά της επιφάνειας εργασίας του προγράμματος και στο κάτω τμήμα, βρίσκονται τα τρία γνωστά μας πλήκτρα. Θα μας βοηθήσουν να επιστρέφουμε στο κεντρικό μενού, και να μην χανόμαστε έως ότου εξοικειωθούμε με την εφαρμογή.

Στη συνέχεια, και όπως ακριβώς κάνουμε με όλες τις νέες Android συσκευές μας, θα πρέπει να συνδεθούμε με τον λογαριασμό μας στην Google, για να μπορούμε να κατεβάζουμε τα apps από το Play Store.

Μέγάλη Προσφορά

Εγκατάσταση εφαρμογών του Android στο PC

Η εφαρμογή μας δίνει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες για τις λήψεις των apps από το Play Store, και δεν αλλάζει κάτι στη διαδικασία. Η μόνη διαφορά είναι ότι η προσομοίωση γίνεται σε Android 4.4.
Επιπλέον, δεν χρειάζεται να συνδέσουμε το κινητό στον υπολογιστή για να τρέξει o emulator.

 

 

Ενημερώσεις, apps, και παιχνίδια Android στο PC

Μπορούμε να εγκαταστήσουμε όλων των ειδών τα apps και τα games στις τελευταίες εκδόσεις τους, όπως θα κάναμε με το κινητό και το tablet, και οι ενημερώσεις γίνονται απρόσκοπτα.

Αν εγκαταστήσουμε apps που καταλαμβάνουν περισσότερη από μία οθόνη, μπορούμε να κάνουμε την εναλλαγή των οθονών με τον τροχό του ποντικιού. Εννοείται ότι όλα μπορούμε να τα κάνουμε σε πλήρη οθόνη στο PC.

Από εκεί και μετά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις λήψεις και να τρέξουμε τις εφαρμογές, και κυρίως να παίξουμε τα παιχνίδια Android στο PC.

Όλα τα παιχνίδια του Android που δοκιμάσαμε έτρεξαν αμέσως. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν μία απολαυστική εμπειρία.
Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, ο Nox υποστηρίζει και παιχνίδια που βασίζονται στην τοποθεσία, όπως το Pokemon Go.
Ο emulator εμφανίζει την γνωστή κυλιόμενη καρτέλα των εργασιών του Android, με κίνηση του ποντικιού από την κορυφή προς τα κάτω.
Έτσι, μπορούμε να βλέπουμε και τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα εκείνη τη στιγμή, όπως γίνεται στο κινητό και το tablet.

 

Επιπλέον, ο Nox μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε εικονικό πληκτρολόγιο και χειριστήριο οθόνης αφής, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία με τα παιχνίδια του Android στο PC.

Όπως είναι φυσικό να συμβαίνει με όλες τις νέες εφαρμογές που εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας, η εξοικείωση με το χειριστήριο ίσως πάρει λίγο χρόνο. Ωστόσο, μπορούμε να παίξουμε μόνο με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.
Παρ’ όλα αυτά είναι βέβαιο ότι η δυνατότητα της εικονικής κονσόλας θα απογειώσει τα παιχνίδια Android στο PC. Για να εμφανιστεί η κονσόλα, πρέπει να πατήσουμε το εικονίδιο που παρατηρούμε στην παρακάτω φωτογραφία.

 

Εύκολη κατάργηση των εφαρμογών

Με τον Nox μπορούμε άμεσα να προχωρήσουμε στη μεμονωμένη κατάργηση μίας εφαρμογής. Αυτό το επιτυγχάνουμε αν πατήσουμε με το ποντίκι παρατεταμένα πάνω στο app, και το σύρουμε πάνω αριστερά προς το καλάθι αχρήστων που θα εμφανιστεί.

 

Προσομοίωση με root στη συσκευή

Ο Nox προσομοιώνει πλήρως το root στη συσκευή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εκτελούμε όλες ανεξαιρέτως τις εφαρμογές για root, όπως θα κάναμε στο rooted κινητό.
Η λειτουργία του root μας παραχωρεί απλά έναν ρόλο Superuser στο Nox, για να ελέγχουμε απόλυτα την κάθε εφαρμογή.
Επιπλέον, ξεκλειδώνει το ενσωματωμένο εργαλείο με δυνατότητες βιντεοσκόπησης σε ό,τι κάνουμε μέσα στο περιβάλλον του Nox.

 

Παρ’ όλα αυτά μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε δυο δημοφιλή apps για root, το System app remover που απεγκαθιστά μαζικά τα apps και το bloatware, και το Lucky Patcher. Τα έχουμε παρουσιάσει στον οδηγό με τις εφαρμογές για root.

Είναι αναμφίβολα τα ιδανικότερα apps για τους emulator, και ιδίως για τον Nox, καθότι είδαμε ότι συνεργάζονται πολύ καλά.

Ιδίως το Lucky Patcher μπορεί να μας βοηθήσει να παρακάμψουμε τις πληρωμές μέσα στα παιχνίδια, και ταυτόχρονα να απομακρύνουμε δια παντός τις εμβόλιμες διαφημίσεις μέσα στα apps και τα games.

Επιπλέον, μπορούμε να διαχειριζόμαστε και να κάνουμε εκκαθάριση δεδομένων στις εγκατεστημένες εφαρμογές πολύ πιο γρήγορα και εύκολα, από ό,τι θα το κάνουμε στο Android περιβάλλον του Nox.

Καλό είναι να θυμόμαστε σε περίπτωση που θέλουμε το app και στο κινητό μας, ότι οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες του Lucky Patcher τρέχουν πλέον και χωρίς root.
Μπορούμε να το κατεβάσουμε δωρεάν με απόλυτα νόμιμο και ασφαλή τρόπο, από το εναλλακτικό κατάστημα Uptodown.

Για να έχουμε λοιπόν την προσομοίωση του root στον Nox, πρέπει να πατήσουμε στο εικονίδιο ρυθμίσεων του Nox που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.
Στη συνέχεια δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το root, και να αποθηκεύσουμε τη ρύθμιση. Κατόπιν, θα μας ζητηθεί να επανεκκινήσουμε τον emulator.

Μέσα από τις ρυθμίσεις μπορούμε να ορίσουμε πόσο επεξεργαστική ισχύ και μνήμη θέλουμε να καταλαμβάνει ο emulator, την ανάλυση της οθόνης, ακόμη και να αλλάξουμε τη μάρκα του κινητού και το ΙΜΕΙ.

 

VT-x (Virtualization Technology)

Η τεχνολογία του virtualization βελτιώνει την απόδοση του υπολογιστή μας, και ταυτόχρονα επιτρέπει στον Nox Player να λειτουργεί πιο ομαλά και πολύ πιο γρήγορα.
Από προεπιλογή το πρόγραμμα έχει ρυθμισμένη την απόδοση του emulator στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο (Low).

Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι να έχουμε επεξεργαστή που να υποστηρίζει το VT-x, και να χάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατότητες του προγράμματος σε ό,τι αφορά την απόδοση.
Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε ένα λιλιπούτειο portable πρόγραμμα που προτείνει o Nox. Θα μας πει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν η CPU υποστηρίζει το VT-x.
Το μικρό πρόγραμμα ονόματι LeoMoon CPU-V, δεν ανιχνεύει μόνο αν η CPU υποστηρίζει το Virtualization Technology, αλλά ταυτόχρονα μας ενημερώνει αν είναι ενεργοποιημένο στο BIOS.

Μόλις το τρέξουμε, αν η διάγνωση μας δείξει την παραπάνω εικόνα με τις πράσινες ενδείξεις, και στην υποστήριξη στα αριστερά, και στο BIOS στα δεξιά, αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής υποστηρίζει και έχει ενεργό το VT.
Έτσι μπορούμε μετά να αυξήσουμε την απόδοση του Nox, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την εμπειρία με το Android στο PC.
Το μόνο που πρέπει να θυμηθούμε είναι να ανεβάσουμε τις ρυθμίσεις της απόδοσης του Nox, είτε στο “Mid» είτε στο “High” αν έχουμε καλό σύστημα, και μετά να τις αποθηκεύσουμε.

 

Multiplayer Mode

Πρόκειται για ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό του Nox Player, που καθιστά δυνατή την ταυτόχρονη εκτέλεση περισσοτέρων emulator του Nox. Είναι σαν να έχουμε ταυτόχρονα συνδεδεμένες περισσότερες από μια Android συσκευές.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μπορούμε στην οθόνη του υπολογιστή μας να τρέξουμε ταυτόχρονα διαφορετικά παιχνίδια, ή να παίξουμε διαφορετικές εκδοχές του ίδιου παιχνιδιού.
Επιπλέον, μπορούμε να τα παίξουμε παρέα με τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας. Ταυτόχρονα μπορούμε να κάνουμε θεαματικό multitasking με τις εφαρμογές.

Για να υλοποιήσουμε αυτήν την εξαιρετική δυνατότητα του Nox, πρέπει να επιλέξουμε το εικονίδιο του βοηθητικού εργαλείου, το Multi-Drive. Το εργαλείο έχει κατεβεί μαζί με το πρόγραμμα και θα βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας.
Στη συνέχεια πατάμε διαδοχικά στα «Add emulator➜ New emulator», όπως παρατηρούμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Φωτογραφίες με τη χρήση του Nox

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του emulator

 • Θεαματική εμπειρία του Android στο PC
 • Drug n’ drop στα APK αρχεία από το PC μέσα στον emulator
 • Προσομοίωση για root
 • Multiplayer Mode
 • Ευέλικτη προσαρμογή μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής (όχι του Android)
 • Επιτρέπει ρύθμιση σε CPU, μνήμη, και ανάλυση
 • Προσομοίωση GPS και αλλαγή τοποθεσίας
 • Δυνατότητα για αλλαγή σε ΙΜΕΙ και μοντέλο Android συσκευής
 • Εικονικό πληκτρολόγιο και χειριστήριο οθόνης αφής για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού
 • Δυνατότητα για διαφορετικό κέλυφος και εμφάνιση
 • Επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Windows και Android

Απαιτήσεις συστήματος

 • Windows XP και άνω
 • Mac Sierra 10.12/10.11
 • CPU Intel ή AMD, ει δυνατόν με υποστήριξη VT (Virtualization Technology) για καλύτερη απόδοση
 • Τουλάχιστον 2 GB μνήμη στο PC
 • Τουλάχιστον 2 GB ελεύθερου χώρου στον δίσκο

Memu Play

Όπως ο Nox, έτσι και ο Memu Play είναι ένας πολύ απλός στη χρήση emulator, που διαθέτει ευέλικτη προσαρμογή, και έρχεται με δυνατότητες προσομοίωσης του root από προεπιλογή.
Αρχικά πρέπει να κατεβάσουμε το πρόγραμμα από εδώ. Το αρχείο έχει μέγεθος στα 334 ΜΒ. Στη συνέχεια η εγκατάσταση γίνεται μέσα από ένα όμορφο και πρωτότυπο γραφικό περιβάλλον. Είναι ασφαλής και δεν κρύβει τρίτα ανεπιθύμητα προγράμματα.

Παιχνίδια Android στο PC 40

Εικόνες της εγκατάστασης

Εκκίνηση του Μemu Play

Μόλις τρέξουμε για πρώτη φορά τον emulator, ενδέχεται η διαδικασία της εκκίνησης να παγώσει στο 59%. Διαπιστώσαμε ότι αυτό είναι ένα bug της εφαρμογής. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το κλείσιμο του προγράμματος.
Αμέσως μετά, στη μικρή καρτέλα που θα μας εμφανιστεί πατάμε στο restart, όπως παρατηρούμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Η δεύτερη εκκίνηση του προγράμματος θα είναι επιτυχής, και σε μικρό χρονικό διάστημα θα μας εμφανιστεί το γνώριμο περιβάλλον του Android.
Το Μemu Play έχει ως προεπιλογή την κινέζικη γλώσσα, καθότι οι σχεδιαστές προέρχονται από την ασιατική χώρα.
Ως εκ τούτου, οι πρώτες ενέργειες είναι ή αλλαγή της γλώσσας. Παραθέτουμε με φωτογραφίες τις τέσσερις κινήσεις που χρειάζονται για να εμφανιστεί το πλήρες εξελληνισμένο περιβάλλον του Android στο PC.

 

Multi-MEmu Android 5.1

Ωστόσο, αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε με τα Κινέζικα, το εξαιρετικό πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα να παρακάμψουμε όλη αυτή τη διαδικασία, και να πάμε κατευθείαν στο Android Lollipop που έρχεται με Αγγλικά.
Είναι ο μοναδικός emulator του οδηγού που μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε προσομοίωση και σε νεότερη έκδοση του Android στο PC, πέρα από την 4.4. Ωστόσο, η 5.1 εμφάνισε κάποια κολλήματα με το Play Store.
Με αυτή τη λειτουργία μπορούμε να τρέξουμε ταυτόχρονα περισσότερους emulator με διαφορετικές εκδόσεις του Android. Κάτι παρόμοιο είδαμε και στο Nox, αλλά στην ίδια έκδοση του λειτουργικού.

Για να υλοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα και να αποφύγουμε και τα Κινέζικα, πρέπει να επιλέξουμε το Multi-MEmu.
Είναι το εικονίδιο που αφορά το δεύτερο εργαλείο που εγκαθίσταται μαζί με την εφαρμογή, όπως παρατηρούμε παρακάτω. Έχει κατεβεί μαζί με το Memu Play και θα βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας.

Στη συνέχεια, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε διαδοχικά στα «Create➜ Android 5.1», όπως βλέπουμε στην εικόνα.

 

Εγκατάσταση εφαρμογών του Android στο PC

Το Μemu Play έχει προεπιλεγμένη τη λειτουργία των άγνωστων πηγών. Έτσι δεν χρειάζεται να παρέμβουμε μέσα από τις ρυθμίσεις, για να εγκαταστήσουμε τα apps που βρίσκονται έξω από το Play Store.

 

Αν θέλουμε να εγκαταστήσουμε apps που έχουμε κατεβάσει στον σκληρό από τρίτα εναλλακτικά καταστήματα, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε το εικονίδιο του «Install app», που παρατηρούμε στη φωτογραφία.

Παιχνίδια Android στο PC 33

 

Ειδάλλως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το επίσημο Play Store, καθότι ο emulator το υποστηρίζει πλήρως. Αρκεί πρώτα να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας, όπως θα κάναμε με οποιαδήποτε Android συσκευή.
Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε απεριόριστες λήψεις μέσα από το κατάστημα της Google.

 

Προσομοιώνει root στη συσκευή

Το πρόγραμμα τρέχει με προεπιλεγμένη την προσομοίωση του root στη συσκευή στην παλαιότερη έκδοση 4.4.4 του Android.

Στην πράξη διαπιστώσαμε ότι κάποιες εφαρμογές για root μπορούν να εκτελεστούν υποτυπωδώς μέσα από τον emulator του Android στο PC. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν αποδίδουν αυτά που μπορούν να προσφέρουν σε rooted κινητό.

Από την επιφάνεια εργασίας του Android στο PC, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε αν θέλουμε την ταπετσαρία περιβάλλοντος. Δεν έχουμε παρά να πατήσουμε στα αριστερά το εικονίδιο με τον διψήφιο αριθμό.

Αμέσως θα μας εμφανίσει μία μικρή καρτέλα με τον booster της εφαρμογής, καθώς επίσης και επιλογή για να αλλάξουμε ταπετσαρία. Στα δεξιά υπάρχει άλλη μία επιλογή σε περίπτωση που θελήσουμε να εξάγουμε αρχεία στον σκληρό δίσκο.

Στα δεξιά της επιφάνειας εργασίας του προγράμματος βρίσκονται όλα τα πλήκτρα για να χειριστούμε τον emulator, μαζί με τα τρία γνωστά μας πλήκτρα.

 

Ενημερώσεις, apps, και παιχνίδια Android στο PC

Οι ενημερώσεις των εφαρμογών στις νεότερες εκδόσεις τους γίνονται ακριβώς όπως τις ξέρουμε σε όλες τις Android συσκευές μας…

…και τα apps τρέχουν απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα games. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε πολλά Android παιχνίδια στο PC, σε μεγαλύτερη οθόνη.

Όλες οι λήψεις των παιχνιδιών που δοκιμάσαμε μέσα από το Play Store και από άλλα εναλλακτικά καταστήματα, έγιναν απρόσκοπτα και χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, ή κάποια καθυστέρηση.

Ωστόσο, κάποια παιχνίδια όπως το Smash Hit που έτρεξε στο Nox, και για το οποίο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο οδηγό, αρνήθηκε να εκτελεστεί στο Memu Play.
Ο emulator μας δίνει τη δυνατότητα με κίνηση του ποντικιού από την κορυφή προς τα κάτω, να βλέπουμε και τις εργασίες που διεξάγονται εκείνη τη στιγμή, όπως γίνεται στο κινητό και το tablet.

Όσα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να παίζονται σε κατακόρυφη θέση, η εφαρμογή τα προσομοιώνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Ωστόσο, μπορούμε με το ποντίκι να μεγεθύνουμε το παράθυρο όπως εμείς επιθυμούμε, καθώς επίσης να ορίσουμε να είναι και σε πλήρη οθόνη.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ανεξαιρέτως με όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια Android στο PC, διαμέσου του Memu Play.

Ο emulator μας δίνει και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε εικονικό πληκτρολόγιο και χειριστήριο οθόνης αφής, για να έχουμε καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού.

Αυτό στην αρχή θέλει λίγο εξοικείωση και πειραματισμό. Για να εμφανισθεί αυτή η καρτέλα, πρέπει αρχικά να πατήσουμε το εικονίδιο που παρατηρούμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Memu Play

 • Ολοκληρωμένη εμπειρία Android στο PC
 • Δυνατότητα για multitasking και multiplayer ταυτόχρονα σε Android 4.4 και 5.1 (με bugs)
 • Ευέλικτη προσαρμογή μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής (όχι του Android)
 • Επιτρέπει ρύθμιση σε CPU, μνήμη, και ανάλυση
 • Δυνατότητα για αλλαγή σε ΙΜΕΙ και μοντέλο Android συσκευής
 • Εικονικό πληκτρολόγιο και χειριστήριο οθόνης αφής για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού
 • Προσομοίωση GPS
 • Διαθέτει επιταχυντή κίνησης
 • Επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Windows και Android
 • Εγκαθιστά apps απευθείας στην Android συσκευή, διαμέσου USB (με bugs)

Απαιτήσεις συστήματος

 • Windows Vista και άνω
 • CPU Intel ή AMD, ει δυνατόν με υποστήριξη Virtualization Technology
 • Τουλάχιστον 1 GB ελεύθερη μνήμη στο PC
 • Τουλάχιστον 2 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο

Andy OS

Το Andy OS είναι ο πιο απλός τρόπος για να παίξουμε παιχνίδια Android στο PC. Επιπλέον, μπορεί να φανεί ιδανικό για τους Έλληνες χρήστες, καθώς έρχεται με εξελληνισμένο περιβάλλον, και με προεπιλογή στον Android emulator τα Ελληνικά.
Ωστόσο, διαθέτει μόνο τα απολύτως βασικά του Android, και δεν έχει τις εξαιρετικές δυνατότητες των δύο προηγούμενων προγραμμάτων που είδαμε.
Συν τοις άλλοις, δεν είναι το ίδιο γρήγορος και ελαφρύς. Ενδεχομένως να ενοχλήσει και το ότι εμφανίζει ανά τακτά διαστήματα σε πλήρη οθόνη, και όχι μόνο, τα διαφημιστικά από τους σπόνσορες.
Παρ’ όλα αυτά, αν δεν μας ενοχλούν τα προαναφερθέντα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε το Andy OS από εδώ.

Εγκατάσταση του emulator

Το αρχείο εγκατάστασης είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα προγράμματα που είδαμε, και ανέρχεται στα 469 MB.

Επιπλέον, πρέπει να προσέξουμε ότι η εγκατάσταση κρύβει τρίτα προγράμματα. Το καλύτερο είναι να μην τα αποδεχτούμε, πατώντας τη σχετική ένδειξη.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το Unchecky για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα προγράμματα.
Στη συνέχεια θα δούμε την έναρξη της εγκατάστασης μέσα από ένα «παιχνιδιάρικο» περιβάλλον, που μας προδιαθέτει στο τι θα επακολουθήσει με τα παιχνίδια Android στο PC.

H διαδικασία της εγκατάστασης του Andy OS είναι σχετικά αργή. Σε εμάς έκανε αρκετό χρόνο για να υλοποιηθεί.

 

Εκκίνηση του Andy

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, για ανεξήγητο λόγο ίσως χρειαστούν μερικά λεπτά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να επανεκκινήσουμε το PC. Απλά κάνουμε κάτι άλλο στον υπολογιστή, ή περιμένουμε να εμφανιστεί ο Andy.

Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον

Όπως προείπαμε, ο emulator είναι πολύ βολικός, καθότι από την πρώτη στιγμή που θα τον τρέξουμε, το πρόγραμμα θα αναγνωρίσει ότι έχουμε Ελληνικά Windows, και θα δούμε όλες τις χρήσιμες οδηγίες στη γλώσσα μας.

Αυτό αναμφίβολα του δίνει ένα πλεονέκτημα, καθότι τον καθιστά ιδανικό για τους αρχάριους χρήστες, που θέλουν να βιώσουν το Android στο PC όσο πιο απλά γίνεται.

Από κει και μετά, τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα με τον Andy OS. Tο μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας στο Play Store, και να αρχίζουμε να κατεβάζουμε τα apps και τα games

Δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλα πράγματα με τον emulator. Ούτε να χαθούμε εν μέσω πολυάριθμων εικονιδίων και ρυθμίσεων. Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει προσομοίωση root, ούτε έχουμε τη δυνατότητα για multiplayer.
Απλά μπαίνουμε στο Play Store, κατεβάζουμε τα games που θέλουμε, και ξεκινάμε να παίζουμε τα παιχνίδια Android στο PC.

 

Φωτογραφίες με τη χρήση του Andy OS

 

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Andy OS

 • Απλή και εύκολη εμπειρία Android στο PC
 • Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον
 • Διαθέτει απομακρυσμένη διαχείριση με το app Andy Remote Control
 • Είναι συμβατός με Windows, Linux και OS X

Απαιτήσεις συστήματος

 • Windows 7 SP1 / Windows 8.1 και άνω
 • Ubuntu 14.04+ / OSX 10.8+
 • CPU Intel ή AMD, ει δυνατόν με υποστήριξη Virtualization Technology
 • GPU με υποστήριξη OpenGL 2.1
 • Τουλάχιστον 3 GB ελεύθερη μνήμη στο PC
 • Τουλάχιστον 5 GB ελεύθερου χώρου στο δίσκο

BlueStacks 3

Αφήσαμε το Bluestacks τελευταίο, γιατί όπως και να το κάνουμε “ο παλιός είναι αλλιώς”. Ο παλαίμαχος emulator διαφέρει κατά πολύ από τα τρία προηγούμενα προγράμματα. Το περιβάλλον του δεν θυμίζει σε τίποτα το Android.

Αυτό σε πολλούς χρήστες ενδέχεται να αρέσει, και σε άλλους καθόλου. Παρ’ όλα αυτά, το περιβάλλον του Bluestacks είναι εύκολο και δεν θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να το κατανοήσουμε.
Επιπλέον, δεν χωρά αμφιβολία ότι ο πρωτοπόρος emulator είναι ταχύτατος και ιδιαίτερα αποδοτικός. Συν τοις άλλοις, το πρόγραμμα θα αναγνωρίσει ότι έχουμε και Ελληνικά Windows.
Η εγκατάσταση του προγράμματος είναι γρήγορη και δεν κρύβει απολύτως κανέναν κίνδυνο από ανεπιθύμητο λογισμικό. Το μέγεθος του αρχείου εγκατάστασης είναι μικρό και ανέρχεται στα 251 ΜΒ.

Εικόνες της εγκατάστασης

 

 

Εκκίνηση του BlueStacks 3

Η εκκίνηση του emulator δεν καθυστερεί ιδιαίτερα, και μόλις εμφανισθεί το περιβάλλον του, ευθύς εξαρχής καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κορυφαίο λογισμικό.
Πατώντας τα βελάκια δεξιά, θα εμφανισθούν διαδοχικά μερικές καρτέλες με χρήσιμες οδηγίες για τις βασικότερες λειτουργίες του emulator.

Το πρόγραμμα μας δίνει τη δυνατότητα και της πλάγιας εγκατάστασης όλων των APK αρχείων που έχουμε στον σκληρό. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να πατήσουμε ένα από τα δύο εικονίδια που παρατηρούμε στην κάτωθι εικόνα.

Ειδάλλως, δεν έχουμε παρά να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας στο Google και να ξεκινήσουμε τη λήψη των εφαρμογών από το Play Store.

Ο emulator επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στα παιχνίδια Android στο PC. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κατεβάσουμε και οποιοδήποτε άλλο app επιθυμούμε από το κατάστημα της Google.

Multi instance Mode

Το καινοτόμο χαρακτηριστικό της ταυτόχρονης εμφάνισης των οθονών βρίσκεται και στο Bluestacks 3. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η ταυτόχρονη εκτέλεση περισσοτέρων emulator, και συνεπώς αυξάνεται η ευελιξία μας με το Android στο PC.

Αυτό υλοποιείται μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα. Δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε το «Multi instance» και μετά το «Create».
Σε αυτό το σημείο έχουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να δημιουργήσουμε έναν νέο λογαριασμό στην Google που θα είναι ανεξάρτητος από τον προηγούμενο. Η δεύτερη είναι να κλωνοποιήσουμε αυτόν που έχουμε και συνδεθήκαμε προηγουμένως.

Επιπλέον, ο emulator μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε εικονικό πληκτρολόγιο και χειριστήριο οθόνης αφής, για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία με τα παιχνίδια του Android στο PC.

 

Το αρνητικό του προγράμματος

Το Bluestacks είναι μεν δωρεάν, αλλά από ένα σημείο και μετά ενδέχεται να γίνει ενοχλητική η απαίτηση να εγκαθιστούμε αδιάφορα apps και παιχνίδια Android στο PC, για να αποφύγουμε την πληρωμή 3,30 δολαρίων το μήνα.
Επιπλέον, αν το σύστημά μας διαθέτει λιγότερα από 4GB μνήμη, τότε υπάρχουν πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε καθυστερήσεις στη λειτουργία του.

Παρ’ όλα αυτά, το Bluestacks είναι στα σίγουρα κορυφαίος emulator. Θα τρέξει απρόσκοπτα όλες σχεδόν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια Android στο PC με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φωτογραφίες με τη χρήση του BlueStacks 3

 

Τα καλύτερα χαρακτηριστικά του emulator

 • Θεαματική εμπειρία με όλα τα παιχνίδια Android στο PC
 • Multi Interface Mode
 • MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) mode
 • Ευέλικτη πλάγια εγκατάσταση των apps
 • Επιτρέπει ρύθμιση σε CPU, μνήμη, και ανάλυση
 • Προσομοίωση GPS και αλλαγή τοποθεσίας
 • Εικονικό πληκτρολόγιο και χειριστήριο οθόνης αφής για καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού
 • Επιτρέπει κοινή χρήση αρχείων μεταξύ Windows και Android
 • Backup των apps στο PC

Απαιτήσεις συστήματος

 • Windows XP SP3 και άνω
 • Mac OS
 • CPU Intel ή AMD ει δυνατόν με υποστήριξη VT (Virtualization Technology) για καλύτερη απόδοση
 • Τουλάχιστον 4 GB μνήμη στο PC
 • Τουλάχιστον 4 GB ελεύθερου χώρου στον δίσκο

Remix OS Player

Ο Remix OS Player είναι μία ειδική περίπτωση, και παραμένει μια από τις καλές μεθόδους για να βιώσουμε την εμπειρία του Android στο PC.

BIOS και πολιτεία

Ωστόσο απαιτείται να έχουμε επεξεργαστή της Intel με υποστήριξη VT-x and NX στο BIOS, ώστε να μπορέσει να τρέξει. Αν έχουμε CPU της AMD, θα αρνηθεί να συνεργαστεί με τον υπολογιστή μας.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη ενός τεράστιου πακέτου που ξεπερνά το 1GB, και στη συνέχεια θα απαιτήσει και άλλο 1GB για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.
Επιπλέον, στην πορεία θα χρειασθεί να κάνουμε σύνθετες ενέργειες, είτε με τις ρυθμίσεις του BIOS, είτε με την εικονική μηχανή (VM) και το αρχείο ISO που περιλαμβάνει το πακέτο.
Ως εκ τούτου, εμείς κρίναμε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μπούμε σε μία τέτοια χρονοβόρα και όχι τόσο απλή διαδικασία, για να παίξουμε παιχνίδια Android στο PC.

Πόσο μάλιστα από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας τέσσερα πανεύκολα προγράμματα, που το μόνο που χρειάζονται είναι να τα κατεβάσουμε, και απλά και ωραία να παίξουμε τα παιχνίδια Android στο PC.

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

TemplateMonster INT

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest