Ψεύτικα patches για τα Specter & Meltdown μολύνουν υπολογιστές

woo_en_728x90

Ψεύτικα patches για τα Specter & Meltdown μολύνουν υπολογιστές με κακόβουλο λογισμικό

Από τις πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι περιβόητοι κυβερνοεγκληματίες είναι η αξιοποίηση των δημοφιλών τάσεων και η δημιουργία πλαστών ιστοτόπων / εφαρμογών για την παραπλάνηση των χρηστών. Και τώρα φαίνεται ότι ορισμένοι hackers προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη σύγχυση γύρω από τις ευπάθειες CPU Meltdown και Spectre.

Ξεχάστε τις ενημερώσεις που προκαλούν πολυάριθμα προβλήματα στους χρήστες, το Malwarebytes έχει εντοπίσει ένα πακέτο ψεύτικων ενημερώσεων που εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Η εταιρεία έχει εντοπίσει έναν νέο ιστότοπο που είναι γεμάτος υλικό σχετικά με το πώς το Meltdown και το Specter επηρεάζουν τις CPU.

 

Ο ιστότοπος φαίνεται να έχει περιεχόμενο από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI). Ωστόσο, ο ιστότοπος είναι ψευδής και φιλοξενεί έναν σύνδεσμο αρχειοθέτησης ZIP, που είναι ένα κομμάτι κακόβουλου λογισμικού. Το ψεύτικο αρχείο είναι το Intel-AMD-SecurityPatch-10-1-v1.exe.

Σε περίπτωση που ο χρήστης κάνει λήψη του αρχείου και προσπαθήσει να το εγκαταστήσει, το κακόβουλο πρόγραμμα Smoke Loader μολύνει τον υπολογιστή του. Στη συνέχεια κάνει περεταίρω λήψεις περισσότερων ωφέλιμων φορτίων, κάνοντας σύνδεση σε διάφορους τομείς και αποστέλλοντας κρυπτογραφημένη κίνηση.

Ο ιστότοπος εντοπίστηκε επίσης να στέλνει ψεύτικα email ηλεκτρονικού “fishing”.

Το Malwarebytes έχει ήδη επικοινωνήσει με το CloudFlare και το Comodo σχετικά με αυτήν την κατάχρηση και ο ιστότοπος δεν λειτουργεί πια. Αλλά, δεν σημαίνει ότι οι hackers δεν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τέτοιου είδους δημοσιευμένα γεγονότα.

Συνιστάται στους τελικούς χρήστες να παραμένουν πάντοτε προσεκτικοί και να λαμβάνουν ενημερώσεις από αξιόπιστες πηγές μόνο. Σε περίπτωση που λαμβάνετε απευθείας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κλήσεις από τους πωλητές, να είστε πολύ προσεκτικοί.

πηγή:secnews.gr

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Desktop σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα