Ενσωμάτωση υπότιτλων σε ταινία.Πως γίνετε

Όταν κατεβάζουμε μια ταινία από κάποιον torrent client, αμέσως μετά πρέπει να κατεβάσουμε και τους υπότιτλους, εκτός και είμαστε γνώστες της Αγγλικής!!! Για το κατέβασμα ταινιών θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο εδώ. Επίσης για το κατέβασμα υποτίτλων, στη σελίδα Free Apps, θα βρείτε τρεις διαφορετικές πλατφόρμες.

GearBest.com INT

(Εγώ χρησιμοποιώ το sublight, αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες δωρεάν, αν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο, (αν και δεν χρειάζεται). Αυτό στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί, (και ίσως είναι παράλειψη), είναι η ενσωμάτωση των υποτίτλων, ώστε να μη χρειάζεται να έχουμε στον υπολογιστή μας ξεχωριστούς φακέλους, όπου σε κάθε φάκελο να υπάρχουν δύο αρχεία, δηλαδή ένα αρχείο με την ταινία και ένα με τους υπότιτλους, αλλά μόνο ένα μεμονωμένο αρχείο με την ταινία, που οι υπότιτλοι θα είναι ενσωματωμένοι!

Αυτό δεν βοηθάει μόνο στην τάξη, αλλά είναι και ευκολία, γιατί όταν διπλοπατάμε το αρχείο με την ταινία για να παίξει, δεν χρειάζεται να κάνουμε μέσω του player τη διαδικασία ενσωμάτωσης κάθε φορά, δηλαδή, δεξί κλικ –> menu υποτίτλων –> επιλογή αρχείου κλπ, αλλά οι υπότιτλοι εμφανίζονται αυτόματα. Ένα άλλο καλό που έχει αυτή η ενέργεια είναι ότι μπορούμε να γράψουμε την ταινία μας, σε δίσκο DVD και να την αναπαράγουμε σε όλες τις συσκευές, δηλαδή σε DVD player, σε playstation και αλλού, όπως ένα DVD που νοικιάσαμε από Video Club, πράγμα αδύνατο αν πρώτα δεν έχουμε κάνει ενσωμάτωση υποτίτλων. Με απλά λόγια αν διαθέτουμε κάποιον projector ή τηλεόραση η οποία δεν έχει θύρα USB, τότε δεν μπορούμε να δούμε ταινία με υπότιτλους, με κανέναν τρόπο. Άρα λοιπόν η ενσωμάτωση υποτίτλων για κάποιους είναι απαραίτητη, ώστε να βλέπουν τις αγαπημένες τους ταινίες σε μεγάλες οθόνες που δεν διαθέτουν όλες τις ευκολίες διασύνδεσης.

Η καλύτερη εφαρμογή που βρήκα, αξιόπιστη, χωρίς πρόβλημα εγκατάστασης, χωρίς παγίδες, πολύ γρήγορη και δωρεάν, είναι το MKVToolNix. Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα, για να το κατεβάσετε από εδώ.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα οι 4 πρώτες επιλογές αφορούν τα Windows. Επιλέγετε ανάλογα με το σύστημά σας, 32 ή 64 bit και επίσης αν θέλετε μόνιμη εγκατάσταση ή φορητή (portable). Προτείνω τη μόνιμη, γιατί είναι πιο σταθερή, πιο εύχρηστη και δεν είναι καθόλου βαριά για το σύστημα, οπότε το πρώτο ή το τρίτο link, είναι η επιλογή σας.

Η εγκατάσταση γίνεται με το γνωστό τρόπο ‘next ->next’ και όταν τελειώσουμε, βρίσκουμε τη συντόμευση στη ε.ε και την ανοίγουμε. Η εικόνα που θα πάρουμε είναι η παρακάτω

Η διαδικασία που ακολουθούμε τώρα είναι απλούστατη.  Στο κάτω μέρος του παραθύρου, υπάρχουν 3 buttons, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Επιλέγουμε το πρώτο, ‘αυτό με το +‘, που λέει ‘Add source files’ και από τον browser του υπολογιστή, που ανοίγει, επιλέγουμε τους δύο  φακέλους, δηλαδή το φάκελο με την ταινία και στη συνέχεια τον φάκελο με τους υπότιτλους. Η εικόνα που θα πάρουμε είναι η παρακάτω.

Έχουμε τελειώσει. Πατώντας απλά το διπλανό button ‘start muxing’, σε ένα λεπτό έχουμε το νέο αρχείο που περιέχει την ταινία με ενσωματωμένους τους υπότιτλους!
Εναλακτικά μπορούμε να εισάγουμε τα αρχεία μας και με σύρσιμο, (drag & drop).

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Laptop Netbook σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα