Πώς να μεταφέρουμε την εγκατάσταση των windows σε ένα SSD

Πολλοί έχουμε φθηνούς φορητούς υπολογιστές που έρχονται με τον παραδοσιακό μηχανικό σκληρό δίσκο, που πλέον, είναι αρκετά ξεπερασμένοι και αργοί. Με μια αναβάθμιση σε ένα νέο, εξαιρετικά γρήγορο στερεάς κατάστασης δίσκο ( SSD) είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να επιταχύνει ένα παλιό υπολογιστή. Υπάρχει ένα πρόβλημα: τη μετακίνηση εγκατάσταση των Windows μπορεί να είναι δύσκολο, ιδίως δεδομένου ότι SSDs είναι συχνά μικρότεροι από τους παραδοσιακούς σκληρο δίσκους.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για να μεταναστεύσουν τα Windows 7, 8, ή 10 και να εγκατασταθούν σε SSD χωρίς επανεγκατάσταση των Windows. Χρειάζονται μερικές επιπλέον βήματα, αλλά πολύ λιγότερο χρόνο.

Προετοιμασία

Εκτός από το SSD σας, θα χρειαστείτε μερικά άλλα πράγματα για αυτή τη διαδικασία για να εργαστεί. Εδώ είναι τι προτείνουμε:

  • Ένας τρόπος για να συνδέσετε SSD σας με τον υπολογιστή σας . Αν έχετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, τότε μπορείτε να συνήθως απλά να εγκαταστήσετε νέο SSD σας μαζί με το παλιό σας σκληρό δίσκο στο ίδιο μηχάνημα για να το κλωνοποιήσουν. Εάν χρησιμοποιείτε έναν φορητό υπολογιστή, ωστόσο, αυτό συνήθως δεν είναι δυνατό, οπότε θα χρειαστεί να αγοράσετε κάτι σαν ένα  καλώδιο SATA σε USB  (φαίνεται δεξιά), το οποίο θα σας επιτρέψει να συνδέσετε ένα «σκληρό δίσκο ή SDD 2.5 στο φορητό υπολογιστή σας μέσω USB. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε SSD σας σε ένα  εξωτερικό περίβλημα του σκληρού δίσκου  πριν από την έναρξη της διαδικασίας της μετανάστευσης, αν και αυτό είναι λίγο πιο χρονοβόρα.
  • Ένα αντίγραφο του  EASEUS Todo αντιγράφων ασφαλείας . Δωρεάν έκδοση του έχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ολοκληρώσει το έργο μπροστά μας, έτσι ώστε να κατεβάσετε την δωρεάν έκδοση και να εγκαταστήσετε αρέσει θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα των Windows. ΠΡΟΣΟΧΗ: Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάντε κλικ στους συνδέσμους «Προσαρμογή» στη σελίδα «Εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού» και καταργήστε την επιλογή όλων των πλαισίων -διαφορετικά EASEUS θα προσπαθήσει να εγκαταστήσετε κάποιο πακέτο crapware μαζί με το εργαλείο κλωνοποίησης δίσκου.
  • Ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων σας. Δεν μπορούμε να το τονίσω αυτό αρκεί. Είναι εντελώς ανόητο να ξεκινήσει Messing περίπου με το σκληρό δίσκο σας χωρίς ένα αντίγραφο ασφαλείας. Αναχώρηση τον οδηγό μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας , και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας πριν συνεχίσετε.
  • Ένας υπολογιστής με Windows δίσκο επιδιόρθωσης συστήματος. Αυτό είναι ένα εργαλείο just-in-περίπτωση. Στη μακριά πιθανότητα ότι Master Boot Record σας παίρνει αλλοιωμένο, θα είστε σε θέση να πετάξει στο δίσκο επιδιόρθωσης των Windows και να το διορθώσουμε μέσα σε λίγα λεπτά. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για τα Windows 7 , και αυτές τις οδηγίες για τα Windows 8 ή 10 . Μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο από τον οδηγό μας για την επισκευή του φορτωτή εκκίνησης ώστε να είστε έτοιμοι να το διορθώσουμε αν χρειάζεται. Οχι πραγματικά. Κάνε το. Κάψτε το CD και εκτύπωση που το άρθρο, έχουν το στο χέρι, θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία της εύρεσης έναν άλλο υπολογιστή για να δημιουργήσετε το CD εκκίνησης σε περίπτωση που το χρειάζεστε.

Βήμα πρώτο:Τακτοποιήσει του σκληρού δίσκου

Αν μετάβαση σε ένα δίσκο που είναι μικρότερα από ό, τι είστε τρέχουσες ένα πράγμα που συμβαίνει συχνά, αν κινείστε σε ένα SSD-θα τρέχει σε ένα πρόβλημα δεξιά από το ρόπαλο. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στη μονάδα δίσκου προορισμού σας για όλα τα αρχεία σας!

Για να ελέγξετε τη χωρητικότητα κάθε δίσκου, συνδέστε το SSD σας στον υπολογιστή σας και περιμένετε να εμφανιστεί στην Εξερεύνηση των Windows. κάντε δεξί κλικ σε κάθε δίσκο και επιλέξτε «Ιδιότητες». Στις δύο εικόνες παρακάτω, θα δείτε (αριστερά) που χρησιμοποιούνται χώρου παλιό μας δίσκου (141 GB) είναι μεγαλύτερο από ό, τι νέο μας δίσκο (δεξιά) μπορεί να κρατήσει (118 GB).

 

Πιθανότατα θα συναντήσετε κάτι παρόμοιο. Έτσι, πριν να μεταναστεύσουν τα δεδομένα σας, θα πρέπει να καθαρίσει την τρέχουσα σκληρό σας δίσκο.

Ξεκινήστε διαγράφοντας τα αρχεία που δεν χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει ότι παλιές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, μουσική,  παλιά αντίγραφα ασφαλείας, και οτιδήποτε άλλο που καταλαμβάνει πολύ χώρο. Απεγκαταστήστε τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε πια, στη συνέχεια,  εκτελέστε Εκκαθάριση δίσκου  για να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε άλλα σκουπίδια στο σύστημά σας. Μπορείτε ακόμη και να θελήσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα όπως το CCleaner για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι Λαμπερή καθαριότητα.

Αυτό θα βοηθήσει λίγο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι αρκετό. Αν εξαντληθούν τα πράγματα να διαγράψετε, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρει ένα νέο μέρος για να αποθηκεύουν τα προσωπικά αρχεία, όπως φωτογραφίες, έγγραφα, ταινίες, μουσική και πολλά άλλα, επειδή δεν θα ταιριάζει στο νέο σας δίσκο.

Έχετε δύο επιλογές:

Μέγάλη Προσφορά

  • Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος : Αν έχετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που βρίσκεται γύρω από (! Ότι δεν χρησιμοποιείτε για σημαντικές δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας), τώρα είναι η ώρα να το χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να μετακινήσετε όλα τα πολύτιμα αρχεία σας πάνω σε αυτό για να αδυνατίσετε κατάτμηση των Windows.
  • Μια δεύτερη εσωτερική μονάδα : Αυτό συνήθως δεν είναι μια επιλογή διαθέσιμη σε πολλούς χρήστες φορητών υπολογιστών, αλλά αν είστε χρήστης της επιφάνειας εργασίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγάλο, φθηνό επιπλέον σκληρό δίσκο και να μετακινήσετε τα αρχεία σας με αυτό. Μπορείτε ακόμη να μετακινήσετε τη θέση των εγγράφων σας, Μουσική, και άλλους φακέλους  μετά την μετεγκατάσταση, ώστε τα Windows ποτέ δεν παραλείπει τίποτα.
  • Cloud αποθήκευσης : Εάν δεν έχετε καμία επιπλέον σκληρούς δίσκους, μπορείτε να μετακινήσετε τα επιπλέον αρχεία σε ένα cloud-based λύση όπως το Dropbox ή onedrive . Απλά να έχετε κατά νου ότι, αν δεν έχετε τα προσωπικά σας αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud ακόμα, μπορεί να πάρει λίγο χρόνο (όπως μέρες ή ακόμα και εβδομάδες) για να τα αποστείλετε, έτσι απλά να είναι προετοιμασμένοι. Αφού έχετε μετακινηθεί όλα τα πράγματά σας πάνω σε φακέλους σύννεφο σας, μπορείτε να τα unsync να ελευθερώσετε αυτό το χώρο στο δίσκο .

Να θυμάστε, δεδομένου ότι οι νέες σκληρό σας δίσκο είναι μικρότερο από το παλιό σας, θα πρέπει να βρούμε μια νέα μόνιμη θέση να τις αποθηκεύσετε, έτσι ώστε να πάρει τη λύση που λειτουργεί καλύτερα για σας μακροπρόθεσμα.

Βήμα δεύτερο: Ενημέρωση Firmware SSD σας

2011-11-01_134314

SSD είναι, τεχνολογικά, το νέο παιδί για το μπλοκ. Αρκετοί από τους πρώτους SSDs γενιά είχε διάφορα σφάλματα και τα θέματα που είχαν εξοριστεί μόνο με σημαντικές αναβαθμίσεις του firmware. Κάθε εταιρεία το αυτοκίνητο έχει τη δική του τεχνική για την ενημέρωση του firmware -κάποιοι απαιτούν από εσάς να κάνετε επανεκκίνηση με ένα ειδικό CD για να ανανεώσετε το firmware και μερικά επιτρέπουν σε σας για να ανανεώσετε το firmware μέσα από τα Windows, αν η μονάδα δεν είναι η κύρια μονάδα δίσκου λειτουργικού συστήματος. OCZ, για παράδειγμα, έχει ένα από τα πιο πάνω σε εργαλεία των Windows (φαίνεται στην εικόνα παραπάνω). Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της μονάδας δίσκου για να διαβάσετε περισσότερα για το αυτοκίνητο σας και πώς να ενημερώσετε το firmware. Τώρα είναι η απόλυτη καλύτερη στιγμή για να ενημερώσετε το firmware, καθώς υπάρχει μηδενικός κίνδυνος απώλειας δεδομένων, από τη στιγμή που δεν έχουν αντιγραφεί τίποτα για να το έχει.

Βήμα τρίτο: Κλώνος δίσκου σας με EASEUS Todo αντιγράφων ασφαλείας

Τώρα είναι επιτέλους ώρα για το κύριο γεγονός. Φωτιά μέχρι την εφαρμογή EASEUS και κάντε κλικ στο «κλώνος» στην κύρια οθόνη.

sshot-1

Κατ ‘αρχάς, επιλέξτε δίσκο πηγή σας. Αυτή θα είναι η τρέχουσα μονάδα δίσκου συστήματος των Windows. αυτοκίνητο σύστημά μας αποτελείται από τρία τμήματα: ένα ενεργό διαμέρισμα εκκίνησης, η πραγματική διαμέρισμα των Windows, και ένα διαμέρισμα ανάκτησης. Θέλουμε να κλωνοποιήσουν τα τρία, έτσι είμαστε ακριβώς πρόκειται να τοποθετήσετε ένα δίπλα στο σκληρό δίσκο για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα επιλεγμένα. Κάντε κλικ στο κουμπί «Επόμενο» για να συνεχίσετε.

sshot-4-650x447

Τώρα θα πρέπει να επιλέξετε SSD σας ως προορισμό. Στην περίπτωσή μας, αυτό είναι το «Hard Disk 4», που περιέχει 119 GB του μη εκχωρημένο χώρο. Βεβαιωθείτε απόλυτα βέβαιος ότι έχετε επιλέξει το σωστό αυτοκίνητο, ή θα μπορούσατε να χάσετε τα δεδομένα!

Τοποθετήστε έναν έλεγχο από αυτό, και στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο «Βελτιστοποίηση για SSD», το οποίο θα εξασφαλίσει ότι παίρνετε την καλύτερη δυνατή εκτός με αποτέλεσμα την εγκατάσταση των Windows απόδοση.

select_ssd_1

Τώρα, πριν κάνετε κλικ στο κουμπί «Next», αφιερώστε ένα λεπτό για να κάνετε κλικ στο κουμπί «Επεξεργασία» δίπλα στον SSD σας.

select_ssd_2

EASEUS θα σας δείξει τι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο σας θα μοιάσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιες μικροαλλαγές εδώ. Για παράδειγμα, για SSD μου, EASEUS ήθελε να κάνει τα διαμερίσματα εκκίνησης και ανάκτησης πολύ μεγαλύτερο, έστω και αν περιέχουν λιγότερο από ένα gigabyte δεδομένων. Θα προτιμούσα να έχω αυτό το χώρο στο κεντρικό διαμέρισμα των Windows μου, γι ‘αυτό χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος αυτών πριν συνεχίσετε.

Για να αλλάξετε το μέγεθος αυτών των κατατμήσεων, επιλέξτε πρώτα ένα, στη συνέχεια, σύρετε τις λαβές που εμφανίζονται ανάμεσα στα χωρίσματα, όσο και αν ήταν η αλλαγή μεγέθους ένα παράθυρο File Explorer.

Στη συνέχεια αλλάξει το μέγεθός τους κύριους διαμέρισμα των Windows μου για να γεμίσει το υπόλοιπο του κενού χώρου.

Ανάλογα με τη διάταξη δίσκο σας, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο «OK» για να συνεχίσετε. Ελέγξτε ξανά ότι όλα φαίνονται σωστά, και κάντε κλικ στην επιλογή «Συνέχεια» για να ξεκινήσει η λειτουργία του κλώνου.

Εάν έχετε την ακόλουθη προειδοποίηση, κάντε κλικ στο «OK» για να συνεχίσετε.

Το πραγματικό μήκος της επιχείρησης θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλο δίσκο πηγή σας, καθώς και την ταχύτητα των μέσων αποθήκευσης και του υπολογιστή σας. Για εμάς, χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά.

Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν σφάλματα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ανασυγκρότηση του τρίτου μέρους  στο ισχύον σύστημα σας δίσκο, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αρχεία του συστήματος κάθεται στην άκρη του δίσκου μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε το μέγεθος.

sshot-11

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, κάντε κλικ στο κουμπί «Τέλος».

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω screenshot, το νέο μας δίσκο του συστήματος είναι ήδη εμφανίζονται στο File Explorer. Το μόνο που μένει τώρα είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό.

Για να γίνει αυτό, τα επόμενα βήματα είναι αρκετά απλή. Κλείστε τον υπολογιστή σας, αφαιρέστε το παλιό αυτοκίνητο και να εγκαταστήσετε το νέο στην ίδια θέση. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και θα πρέπει να εκκινήσει από το νέο σας δίσκο αυτόματα.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή και θέλουν να εγκαταλείψουν την παλιά μονάδα στη θέση-ίσως ως ένα αντίγραφο ασφαλείας ή συσκευή αποθήκευσης, τότε θα πρέπει να εκκινήσετε το BIOS του συστήματός σας (συνήθως κρατώντας πατημένο το κουμπί Διαγραφή πριν εμφανιστεί το λογότυπο εκκίνησης των Windows) . Από εκεί θα πρέπει να επισημάνω το BIOS σας στο νέο δίσκο ως το πρώτο για την εκκίνηση. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για την εκκίνηση από USB για να το κάνετε αυτό, απλά επιλέξτε νέο σκληρό δίσκο σας, αντί της μονάδας δίσκου ή USB στις οδηγίες.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την επανεκκίνηση, θα πρέπει να βρείτε ότι το SSD σας είναι τώρα αναφέρεται ως το C: drive. (Αν δεν είναι, ελέγξτε θα εκτελούνται τα παραπάνω βήματα σωστά.)

Βήμα τέταρτο: βάλει τις τελευταίες πινελιές για SSD σας

Μόλις νέο δίσκο του συστήματός σας είναι σε πλήρη λειτουργία, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια τελευταία πράγματα για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σε άριστη κατάσταση. Εδώ είναι αυτό που σας προτείνουμε.

Βεβαιωθείτε ότι TRIM είναι ενεργοποιημένη. TRIM είναι μια ειδική σειρά από εντολές που βοηθούν SSDs διαχειριστούν αποτελεσματικά κενό χώρο στο δίσκο (αν είστε περίεργοι, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ ). Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

fsutil behavior query DisableDeleteNotify

Ο μακρύς αυτός εντολή έχει μια πολύ απλή έξοδο, είτε 0 είτε 1. Εάν μπορείτε να πάρετε μια 1, TRIM δεν είναι ενεργοποιημένη. Αν πάρετε ένα 0, TRIM είναι ενεργοποιημένη. Αν χρειαστεί να μπορέσει πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

fsutil behavior set DisableNotify 0

Βεβαιωθείτε ότι η ανασυγκρότηση είναι απενεργοποιημένη . Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανασυγκροτήσετε έναν SSD, και στην πραγματικότητα, είναι σκόπιμο να μην σε. Τα Windows θα πρέπει να χειριστεί αυτό αυτόματα, αλλά δεν βλάπτει να ελέγξετε. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και, στο πλαίσιο Εκτέλεση, πληκτρολογήστε dfrguiγια να ανοίξετε την Ανασυγκρότηση Δίσκων. Κάντε κλικ στο κουμπί Πρόγραμμα, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επιλογή Δίσκοι» Καταργήστε την επιλογή SSD σας (η οποία θα πρέπει να είναι C: drive) και κάντε κλικ στο OK.

Επαναφορά των προσωπικών σας αρχείων . Εδώ έχετε κάποιες αποφάσεις για να κάνουν. Ενώ είναι πιθανό ότι τα έγγραφά σας και ίσως ακόμη και τις φωτογραφίες σας θα ταιριάζει στο νέο σας SSD, είναι απίθανο αρχεία βίντεο και τη μουσική σας θα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάμε να πρέπει να κρατήσει τους βρίσκεται αλλού, όπως σε μια δεύτερη εσωτερική μονάδα (που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας αυτοκίνητο για αυτό από τον τρόπο) ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Αν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να  επισημάνω ειδικούς φακέλους χρήστη σας σε αυτή τη νέα θέση,  έτσι ώστε τα Windows θα είναι πάντα εκεί για πρώτη φορά στον εν λόγω φακέλους. Απλά κάντε δεξί κλικ στο Έγγραφα, Μουσική, ή άλλους φακέλους του χρήστη και το κεφάλι σας προς Ακίνητα> Τοποθεσία> Μετακίνηση … για να τα μετακινήσετε.

Μια λέξη για άλλα tweaks SSD και κόλπα. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με μικροαλλαγές πέρα από αυτές τις απλές επιδιορθώσεις. Πολλοί οδηγοί SSD προτείνουν την αύξηση της απόδοσης με την απενεργοποίηση του SuperFetch (υπάρχει αμφίβολη ενδείξεις ότι αυτό το τσίμπημα βελτιώνει την απόδοση σε όλα) ή απενεργοποίηση το αρχείο της σελίδας (η οποία μειώνεται γράφει στον SSD, αλλά μπορεί να προκαλέσει προγράμματα για να συντρίψει αν ξεμείνει από μνήμη RAM). Αυτές τις μέρες, δεν πρέπει να έχετε να κάνετε πολλά για να κρατήσει SSD σας να λειτουργεί ιδανικά.

Τα τσιμπήματα που έχουμε προτείνει εδώ σίγουρα θα αυξήσει την απόδοση και χωρίς αρνητικές παρενέργειες. Προχωρήστε με προσοχή την ανάπτυξη τσιμπήματα μπορείτε να βρείτε σε άλλους οδηγούς και συζήτηση δημοσιεύσεις. Και να θυμάστε: Σύγχρονη SSDs μπορεί να έχουν περιορισμένη γράφει, αλλά είναι πολύ λιγότερο περιορισμένη από ό, τι τα SSDs της παλιάς τόσο παλιά συμβουλές για την αποφυγή πράγματα που γράφετε για το αυτοκίνητο σας είναι αρκετά ξεπερασμένη. Μάλλον θα αντικαταστήσει τον υπολογιστή σας, πριν να έρθει ακόμη και κοντά σε φθορά SSD σας!

Συγχαρητήρια! Έχετε κλωνοποιημένο δίσκο σας, έσωσε τον εαυτό ώρες την επανεγκατάσταση των Windows και την προσαρμογή των εφαρμογών σας, και είστε έτοιμοι να απολαύσετε μια πιο γρήγορη και πιο ήσυχο δίσκο του συστήματος.

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Laptop Netbook σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα