Μετάφραση εικόνων με Google Translate σε κινητό και tablet

woo_en_728x90

Πρίν λίγες ημέρες μου έστειλαν από το Gearbest το Mini M8S Pro TV Box – 3G + 32G BLACK για να τη δοκιμάσω και να γράψω τη γνώμη μου. Ένα μικρό πρόβλημα που παρατήρησα ήταν ότι στην εφαρμογή υπήρχαν ορισμένες λειτουργίες που ήταν στα κινέζικα. Όπως είναι λογικό, έπρεπε με κάποιο τρόπο να τα μεταφράσω.

Ευτυχώς, το Google Translate έρχεται να δώσει τη λύση για ακόμη μία φορά, απλά και γρήγορα. Φυσικά, είπα να το μοιραστώ μαζί σας σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε και εσείς κάποιο παρόμοιο θέμα.

Την εφαρμογή Google Translate μπορείτε να την εγκαταστήσετε δωρεάν μέσα από το Play Store για Android συσκευές και μέσα από το App Store για iPhone και iPad. Για να μην ψάχνετε, παρακάτω σας έχω τους συνδέσμους για την εφαρμογή.Google Translate για Androidκ

Τα παρακάτω βήματα έχουν γίνει από το iPad μου, ωστόσο η διαδικασία είναι παρόμοια ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Μετάφραση εικόνων με το Google Translate σε smartphone και tablet

Αρχικά, θα χρειαστεί να έχετε την εικόνα που θέλετε να μεταφράσετε. Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, θα χρειαστεί να αποθηκεύσουμε ένα στιγμιότυπο της οθόνης (screenshot) που περιέχει το κείμενο που θέλουμε να μεταφράσουμε. Αυτό γίνεται πολύ απλά με το συνδυασμό ορισμένων πλήκτρων ανάλογα με τη συσκευή σας.Πώς να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο οθόνης σε iPhone και iPad

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Google Translate και επιλέξτε τη γλώσσα που υπάρχει στο κείμενο της εικόνας (πχ. κινέζικα) και τη γλώσσα που θα γίνει η μετάφραση (πχ. ελληνικά, αγγλικά, κλπ.). Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει η αυτόματη ‘αναγνώριση γλώσσας’ στην περίπτωση μετάφρασης από εικόνα. Επίσης, ενδεχομένως να σας ζητηθεί να κατεβάσετε το αντίστοιχο πακέτο γλώσσας πριν προχωρήσετε στη μετάφραση εικόνων.

Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Αμέσως μετά, θα ανοίξει αυτόματα η κάμερα της συσκευής έτσι ώστε να φωτογραφίσετε ένα κομμάτι κειμένου για να μεταφραστεί. Ωστόσο, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να μεταφράσουμε το screenshot, πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο για να φορτώσετε την ήδη αποθηκευμένη εικόνα που υπάρχει ήδη στο φάκελο των φωτογραφιών σας.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Έπειτα, θα γίνει ένα αρχικό σκανάρισμα της εικόνας και θα σας ζητηθεί να επισημάνετε με το δάχτυλό σας το κείμενο που υπάρχει στην εικόνα.

Μέγάλη Προσφορά
Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Επισημαίνοντας μία προς μία κάθε γραμμή, η μετάφραση γίνεται αυτόματα στη γλώσσα που επιλέξατε. Καλό θα είναι να μην επιλέξετε όλες τις γραμμές μαζί καθώς η τελική μετάφραση ενδεχομένως να μη βγάζει κανένα νόημα.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Αυτό ήταν!

Ελπίζω να σας βοήθησα να μεταφράσετε εικόνες που περιέχουν κινέζικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα που δε γνωρίζετε χρησιμοποιώντας το Google Translate. Όσο για τα κινέζικα στο Mi Home, ας ελπίσουμε να τα μεταφράσουν επιτέλους για να μη χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία.

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

TemplateMonster INT

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest