Πώς να κρύψετε αρχεία από τους φίλους σας στο Google Drive

Τα αρχεία στο Google Drive είτε είναι  ιδιωτικά (εμφανίζονται μόνο σε εμάς) είτε εμφανίζονται σε συγκεκριμένα άτομα με τα οποία έχoυμε επιλέξει να τα μοιραστούμε μαζί τους. Φυσικά υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως την διάθεση των αρχείων σας σε όλους, ή μόνο σε αυτούς που έχουν το download link. Στην περίπτωση των φακέλων τώρα, κάθε αρχείο που περιέχεται σε ένα κοινόχρηστο φάκελο είναι εμφανές σε όλους τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στον φάκελο.

Ας δούμε όμως ένα ελαφρώς διαφορετικό σενάριο: έχετε έναν κοινόχρηστο φάκελο στο Google Drive το μοιράζεστε με τους φίλους σας και ξαφνικά θέλετε να μοιραστείτε ένα αρχείο μόνο με έναν από τους χρήστες που βρίσκονται στο φάκελο, χωρίς οι άλλοι να μπορούν να το δουν.

Μια απλή επιλογή είναι να μετακινήσετε το αρχείο εκτός του φακέλου. Υπάρχει όμως και ένας εναλλακτικός τρόπος που θα σας βοηθήσει να αποκρύψετε εύκολα αρχεία από τους φακέλους του Google Drive μέσω καμουφλάζ χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον scipts ή επεκτάσεις.

Ξεκινώντας τις ρυθμίσεις:

Το Google Drive σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε πολλές εκδόσεις ενός αρχείου. Αν ανεβάσετε μια νέα έκδοση ενός αρχείου, διατηρείται και η προηγούμενή του έκδοση. Οι εκδόσεις αρχείων μπορούν να είναι διαφορετικού τύπου (με διαφορετικές επεκτάσεις) και έτσι μπορείτε ας πούμε να ανεβάσετε πρώτα ένα αρχείο PDF και στη συνέχεια να το αντικαταστήσετε με μια εικόνα ή ένα αρχείο βίντεο.Το παλιό αρχείο PDF θα είναι ακόμα διαθέσιμο στο Google Drive, αλλά θα είναι κρυμμένο.

Google Drive
Ακολουθεί ο οδηγός:

Από την διεύθυνση drive.google.com ανεβάστε το αρχείο που θέλετε να αποκρύψετε από τους άλλους χρήστες.
Αφού ανεβάσετε το αρχείο, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Manage Versions.
Επιλέξτε “Μεταφόρτωση νέας έκδοσης” ή “Upload New Version” και ανεβάστε κάποιο άλλο αρχείο, ας πούμε μια άσχετη εικόνα.
Τώρα μετονομάστε το αρχικό αρχείο, για παράδειγμα, άσχετη-εικόνα.jpg (μπορείτε να δώσετε οποιοδήποτε όνομα αρχείου και ότι επέκταση θέλετε).

Το Google Drive θα ενημερώνει αυτόματα τη μικρογραφία του αρχείου με την επέκταση που δώσατε και θα εμφανίζει αυτή της πιο πρόσφατης έκδοσης, δηλαδή την άσχετη εικόνα που ανεβάσατε τελευταία (στο δικό μας παράδειγμα ανέβασα ένα συμπιεσμένο αρχείο  του Firefox και έδωσα σαν επέκταση στην εικόνα το .tar.bz2). Έτσι ακόμα και αν κάποιος κάνει διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξει, θα δει ότι είναι μια προεπισκόπηση εικόνας (ή στο δικό παραδειγμα που δείχνουμε ένα συμπιεσμένο αρχείο).

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε το link που θέλετε να δώσετε στον φίλο σας για να κατεβάσει το κρυμμένο αρχείο.
Το Google Drive, από προεπιλογή, αποθηκεύει την προηγούμενη έκδοση οποιουδήποτε αρχείου για 30 ημέρες και στη συνέχεια τη διαγράφει.

Ωστόσο, αν κάνετε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο στο Google Drive, σας δίνει μια επιλογή “Διαχείριση εκδόσεων”, επιλέξτε το κατακόρυφο μενού 3 σημείων και ελέγξτε το Keep for Forever. Έτσι το κρυφό σας αρχείο σας θα είναι συνεχίσει να είναι online.

πηγή:secnews.gr

Μέγάλη Προσφορά

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Laptop Netbook σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα