Ρυθμίσεις και πως κατεβάζουμε με τον JDownloader

Αν κατεβάζετε αρχεία από One-Click Hosting Files ως δωρεάν χρήστης,σίγουρα χρειάζεστε κάποιο εργαλείο το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις επιβαλλόμενες από αυτά καθυστερήσεις. Αφού υπάρχουν πολλά δωρεάν τέτοια εργαλεία,γιατί να μην επιλέξετε το καλύτερο;
Καταρχήν, μια μικρή εισαγωγή στους file hosts: Πρόκειται για υπηρεσίες που αναλαμβάνουν να αποθηκεύσουν τα αρχεία σας στους δικούς τους δίσκους. Έτσι, πάτε στη σελίδα τους, ανεβάζετε το υλικό σας και σας δίνει ένα link για να μπορέσετε να το κατεβάσετε. Αυτό το σύστημα σπανίως χρησιμοποιείται με τον τρόπο που λέει, δηλαδή για αποθήκευση δικού μας υλικού.
Συνήθως χρησιμοποιείται για να αποκτήσει τρίτος πρόσβαση στο υλικό μας (κοινώς πειρατεία). Για να μπορέσει να είναι κερδοφόρα μια επιχείρηση file hosting θα πρέπει να πουλήσει συνδρομές. Για να σε αναγκάσει να αγοράσεις τη συνδρομή, βάζει περιορισμούς στους free users όπως captcha, ένα download ανά ΙΡ, συγκεκριμένα bytes ανά ώρα και μειωμένη ταχύτητα download. Σε όλα αυτά μπορεί να βοηθήσει ο JDownloader.

Βήμα Πρώτο: Πρώτα κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε την τελευταία version της Java: από εδώ.
Μετά κατεβάζουμε το πρόγραμμα από εδώ.

Βήμα Δεύτερο: Εγκαθιστούμε το πρόγραμμα. Θυμηθείτε να από επιλέξετε την εγκατάσταση του toolbar. Το πρόγραμμα τρέχει σε Java Environment, αν δεν το έχετε στον υπολογιστή σας θα σας ζητήσει να το κατεβάσετε. Όταν εγκατασταθεί, θα κάνει αυτόματα Update. Μην το ακυρώσετε μιας και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Επίσης θα χρειαστεί να το προσθέσετε στις εξαιρέσεις του firewall.

Βήμα Τρίτο: Ρυθμίσεις και κατέβασμα. Το πρόγραμμα κυριολεκτικά μπορεί να κάνει παπάδες, αλλά περισσότερο θα μπερδέψει να εξηγήσω όλες τις επιλογές (που ίσως και να μην τις ξέρω όλες) παρά θα βοηθήσει. Έτσι, θα σας πω τα βασικά και τα υπόλοιπα τα βρίσκετε μόνοι σας ή ρωτάτε.
Ανοίγουμε το πρόγραμμα και πάμε στην καρτέλα Settings. Αναπτύσσουμε αριστερά το μενού Basic και επιλέγουμε General. Σιγουρευόμαστε ότι είναι μαρκαρισμένο το «Webupdate: Start automatically!» μιας και οι νέες ενημερώσεις διορθώνουν τυχόν αλλαγές ή bugs στους hosts.

qSeybcs.gif

Πατάμε ακριβώς από κάτω, στο Download & Connections.

5XTao4R.gif

Download Directory: Επιλέγουμε το φάκελο που θα αποθηκεύει τα αρχεία που κατεβάζει. Download Control: Στο maximum of silmutaneous downloads per host βάζουμε το πολύ 3, αν και έχει νόημα μόνο στους Hosts που έχουμε πληρώσει συνδρομή. Αν βάλετε παραπάνω, θα «μπουκώσει» τη γραμμή σας και θα κατεβαίνουν όλα μαζί πολύ αργά.
Στο υπομενού του Download & Connections πατάμε στο Internet and Network και δηλώνουμε το Proxy μας (εφόσον έχουμε).

Αναπτύσσουμε το μενού User Interface και επιλέγουμε το Linkgrabber.

ZdbRTiT.gif

Αναπτύσσουμε το μενού Pluggins & Add-ons, επιλέγουμε το Hosts και από εκεί το Premium.

z9r9hj1.gif
Εφόσον έχουμε συνδρομή σε κάποιον host, πατάμε στο Add account, επιλέγουμε από το drop menu τον host και γράφουμε το Username και το Password μας.

Μέγάλη Προσφορά

KukCxwd.gif
Τέλος, αναπτύσσουμε το μενού Extensions και επιλέγουμε JD Unrar.

zyw40HM.gif

Στην καρτέλα Plugins & Addons μαρκάρουμε το Delete archives after succesful extraction. Έτσι, όταν αποσυμπιέσει το αρχείο που κατεβάσαμε, θα διαγράψει τα περιττά πλέον rar.

nDoiMzA.gif

Στην καρτέλα Advanced Settings μαρκάρουμε το Ask for unknown passwords (ώστε αν το αρχείο έχει κωδικό να μας τον ζητήσει) και το Deep-Extraction ώστε αν μέσα στα rar υπάρχουν κι άλλα rar να τα αποσυμπιέσει και αυτά. Και μετά από όλα αυτά τα ακαταλαβίστικα, περνάμε στο ζουμί.
Πώς κατεβάζουμε; Ας πούμε ότι θέλουμε να κατεβάσουμε την παρακάτω ταινία:

http://www.easybytez…–/–.part1.rar
http://www.easybytez…–/–.part2.rar

Με ανοιχτό το πρόγραμμα, μαρκάρουμε όλα τα Links. Δεν χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο αν θα μαρκάρουμε και κάτι επιπλέον, μιας και το JD ξεχωρίζει μόνο του τα download links από οτιδήποτε άλλο άσχετο. Με δεξί κλικ επιλέγουμε αντιγραφή και αυτομάτως ανοίγει το πρόγραμμα, στην καρτέλα Linkgrabber.

N7k23q9.gif

Αυτομάτως δημιουργεί πακετάκι (Package) με όλα τα links που έχουν το ίδιο όνομα. Μπορούμε να δούμε το μέγεθος κάθε αρχείου, σε ποιον Host είναι ανεβασμένο και αν είναι online. Τα συγκεκριμένα δεν έχουν πρόβλημα, άρα μπορούμε να τα κατεβάσουμε. Όμως, έχουν extract password. Μπορούμε είτε να περιμένουμε να μας το ζητήσει στο τέλος, ή κάνουμε δεξί κλικ στο πακέτο, επιλέγουμε Properties και στο παράθυρο που ανοίγει από κάτω γράφουμε το password.

23GSCnh.gif

Εφόσον θέλουμε να κατεβάσουμε όλα, πατάμε στο Continue with all, αλλιώς μπορούμε να μαρκάρουμε μόνο αυτά που θέλουμε, κάνουμε δεξί κλικ και πατάμε Continue with selected.

YVc48w3.gif

Αυτόματα μας πάει στην καρτέλα Download όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του download. Ίσως χρειαστεί να πατήσουμε στο Start downloads (το εικονίδιο του Play).
Αν κατεβάζουμε σαν free users, κατά 99% θα μας βγει captcha. Σε κάποιους hosts το διαβάζει αυτόματα. Αν δε μπορεί να το διαβάσει, θα μας ανοίξει παράθυρο. Ελπίζω να σας βοήθησα.

HiLGsNC.gif

 

Ο παρών οδηγός είναι βασισμένος σε οδηγό που βρήκαμε σε φιλικό site. Ευχαριστούμε!

 

Web hosting
Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest