Διαγνώστε Προβλήματα στη RAM με το Windows Memory Diagnostic Tool

woo_en_728x90

Με την εκκίνηση του υπολογιστή ξεκινά ο διαγνωστικός έλεγχος των Windows στη RAM.

To interface του εργαλείου είναι σε μπλε οθόνη –για καλό σκοπό αυτή τη φορά, όμως. Η διάρκεια του τεστ ποικίλει και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Τέτοιοι είναι το μέγεθος και ο τύπος της μνήμης και, κυρίως, το Test Μix που θα επιλέξετε να τρέξετε. Οι διαθέσιμες επιλογές εμφανίζονται με την πίεση του πλήκτρου F1.

 

Τα διαθέσιμα Test Mix είναι τρία: Basic, Standard και Extended. Με το πλήκτρο Tab επιλέγετε μία προς μία τις διαθέσιμες επιλογές και με το F10 κάνετε την εφαρμογή τους –Apply. To Basic Test Mix αποτελείται από τρεις δοκιμασίες, οι οποίες εκτελούνται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Η κύρια επιλογή σας πρέπει να είναι το Standard Test Mix, το οποίο απαρτίζεται από οκτώ διαφορετικά τεστ που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκτελεστούν. Στον υπολογιστή μας η Standard δοκιμασία χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί. Το Extended Test Mix αποτελείται από 17 διαφορετικά τεστ και απαιτεί σημαντικά περισσότερο χρόνο.

 

Η πολιτική που σας προτείνουμε να ακολουθήσετε είναι η εξής: Αν το Standard Test Mix δώσει κάποιο πρόβλημα, τότε να τρέξετε το Extended για να διαπιστώσετε αν εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά.

Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μερικές ακόμη επιλογές που αφορούν τη χρήση ή όχι της Cache του επεξεργαστή και πόσες φορές θα τρέξει κάθε δοκιμασία. Οι επιλογές χρήσης της Cache είναι τρεις: On, Off και η Default που αφήνει την εξ ορισμού ρύθμιση ως έχει.

Σε ό,τι αφορά τις φορές που θα τρέξει κάθε δοκιμασία, η προρύθμιση είναι δύο φορές και πρέπει να είναι ικανή για να αναδείξει τυχόν προβλήματα.

 

Τα αποτελέσματα του ελέγχου

Με το πέρας του διαγνωστικού ελέγχου, το PC σας επανεκκινεί και μετά το logon στα Windows θα δείτε ένα μήνυμα που θα ενημερώνει για τα αποτελέσματα του τεστ. Με περισσότερες λεπτομέρειες –αν αυτές υπάρχουν– μπορείτε να ενημερωθείτε από το Event Viewer των Windows. Για να το κάνετε, πιέστε Win+R και στο παράθυρο Run [Εκτέλεση] που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε eventvwr.exe και πιέστε ΟΚ για να λανσάρετε το Event Viewer. Αριστερά, στην καρτέλα Windows Logs > System, κάνετε δεξί κλικ κι επιλέξτε Find… [Εύρεση…].

Μέγάλη Προσφορά

Πληκτρολογήστε MemoryDiagnostics-Results και κάντε κλικ στο Find Next [Εύρεση επόμενου]. Η πρώτη γραμμή που θα επισημανθεί θα είναι τα αποτελέσματα του τεστ που μόλις εκτελέσατε.

 

Με διπλό κλικ θα είστε σε θέση να δείτε με περισσότερη λεπτομέρεια τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου.

 

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

TemplateMonster INT

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Desktop σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα