Πώς κατευάζουμε τραγούδια από YouTube σε MP3

woo_en_728x90

Το YouTube είναι το κορυφαίο μέσο για να δούμε τα βίντεο όλου του κόσμου. Εκτός από βίντεο, πολλοί χρησιμοποιούμε το YouTube και για μουσική. Σε προηγούμενο οδηγό είχαμε δείξει τα καλύτερα online εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3. Ωστόσο, κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες δεν είναι πλέον αποδοτικές. Δείτε τους νέους αντικαταστάτες, για να κάνουμε ακόμη πιο εύκολο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube, και μάλιστα στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα Mp3.

Γιατί είναι σημαντικά τα 320Kbps

Όσοι από εμάς χρησιμοποιούμε συχνά τα αρχεία Mp3, θα έχουμε αντιληφθεί ότι η διαφοροποίηση στο αρχείο του ίδιου τραγουδιού, μπορεί να μας δώσει εντελώς διαφορετικές ποιότητες.
Ενδέχεται το ένα αρχείο να έχει ποιότητα που δεν ξεχωρίζει από του CD, και το άλλο απλά να μην ακούγεται από τις κομμένες συχνότητες, τη συμπίεση του ήχου, το θόρυβο, και την παραμόρφωση.

Ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει την ποιότητα του ήχου είναι το ποσοστό συμπίεσης που επιλέγεται κατά τη δημιουργία του αρχείου Mp3.
Δεν θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος Mp3, καθώς είναι σχετικά περίπλοκο θέμα. Μπορούμε, ωστόσο, να δούμε όλα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για το MP3 στον ακόλουθο οδηγό:
Είναι αρκετό να γνωρίζουμε ότι η ποιότητα Mp3 είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ρυθμό μετάδοσης (bitrate) του αρχείου, το οποίο μετράται σε kilobits ανά δευτερόλεπτο (Kbps).
Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των Kbps, τόσο λιγότερες συχνότητες κόβονται, και τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα Mp3, αλλά και μεγαλύτερο το μέγεθος του αρχείου.
Μπορούμε να εντοπίσουμε το bitrate στα περισσότερα αρχεία Mp3, κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο, επιλέγοντας «Ιδιότητες», και στη συνέχεια πατώντας στις “Λεπτομέρειες”.

Οι συνήθεις ποιότητες του Mp3

Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά μια πρόχειρη κλίμακα με τις πιο συνηθισμένες ποιότητες του Mp3:

 • 48kbps: Είναι περίπου σαν τον ήχο που ακούγαμε κάποτε από ένα φορητό ραδιόφωνο ΑΜ, και χρησιμοποιείται κυρίως για την απόδοση ομιλίας. Πιο άχρηστη, πεθαίνεις.
 • 96kbps: Άλλη μία χαμηλή ποιότητα ακατάλληλη για μουσική. Θα βρούμε αυτή τη συμπίεση κυρίως στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας 3G, για τη μεταφορά φωνής με χαμηλή χρήση δεδομένων.
 • 128kbps: Είναι ο πιο κοινός τύπος Mp3. Η ποιότητα του ήχου δεν είναι η καλύτερη, αλλά είναι αποδεκτή και ακούγεται ευχάριστα. Ιδίως αν διαθέτουμε χαμηλής ποιότητας ηχεία και ακουστικά, ή χαμηλές προσδοκίες.
 • 192kbps: Πλησιάζει κάπως την ποιότητα των CD και είναι αρκετά καλή για να ακούσουμε τη μουσική μέσα από ένα smartphone, mp3 player, ή τα ηχεία του υπολογιστή. Μπορεί να μην ικανοποιήσει λάτρεις του ήχου με ακριβό εξοπλισμό Hi-Fi. Εδώ που τα λέμε, πολλοί audiophile δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με την ποιότητα του CD, και προτιμούν το βινύλιο.
 • 320kbps: Είναι ό,τι πιο κοντινό σε ποιότητα CD, που ωστόσο απαιτεί άριστο ηχητικό σύστημα και καλή ακοή για να αντιληφθούμε την οποιαδήποτε διαφορά. Ωστόσο, τα αρχεία 320Kbps έχουν το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος, όπου ένα τραγούδι κανονικής διάρκειας θα απαιτήσει 8-10MB.

Υπάρχουν επίσης και κάποιες άλλες επιλογές ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης μεταβλητού bitrate (VBR). Σε κάθε περίπτωση, τα αρχεία Mp3 στα 320Kbps έχουν την καλύτερη ποιότητα ήχου.
Αν αναρωτιέστε ποια ποιότητα ταιριάζει στα ηχεία του υπολογιστή σας – και τη δική σας ικανότητα ακοής – δείτε τον οδηγό μας:

Η πραγματική ποιότητα των κομματιών και η απάτη των 320Kbps

Οι ιστοσελίδες που επιτρέπουν το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3, γνωρίζουν πως τα 320Kbps είναι το κρισιμότερο χαρακτηριστικό που θα προσελκύσει τους περισσότερους χρήστες.
Έτσι, οι περισσότερες υπόσχονται ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube θα είναι στα 320Kbps. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπόσχεση είναι παραπλανητική.

Αυτό που κάνουν οι περισσότερες σελίδες είναι να δημιουργούν Mp3 χαμηλότερης ποιότητας, πχ 128Kbps, και με τεχνητό τρόπο ανεβάζουν το bitrate στα 320Kbps, με μια διαδικασία που ονομάζεται upsampling.

Περισσότερα για την απάτη με το 320Kbps upsampling και την πραγματική ποιότητα Mp3 της μουσικής μας, μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο οδηγό

Πώς ελέγξαμε την ποιότητα Mp3

Είναι αλήθεια ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάρα πολλά online εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.
Για να καταλήξουμε στα καλύτερα, αναγκαστήκαμε να δοκιμάσουμε μια ντουζίνα εξ αυτών. Στη συνέχεια κάναμε φασματογραφική ανάλυση στα Mp3 που μας δίνουν.
Αυτός ο εξειδικευμένος και πλέον αξιόπιστος έλεγχος της ποιότητας των τραγουδιών επιτυγχάνεται από δύο εξαιρετικά προγράμματα. Πρόκειται για το Audacity και το Spek-Acoustic Spectrum Analyser, ανοικτού κώδικα αμφότερα.

Μέγάλη Προσφορά

Ιδίως το Spek είναι ένα πανεύκολο μικρό πρόγραμμα, και μπορείτε και εσείς να τεστάρετε όλα τα κομμάτια που επιθυμείτε, έτσι ώστε να διαπιστώσετε αν είναι προϊόντα της απάτης του upsampling, ή όχι.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απλά να τρέξετε το Spek και να πατήσετε «File > Open», εντοπίζοντας στη συνέχεια το κομμάτι που θέλετε να ελέγξετε, και το οποίο θα βρίσκεται κάπου στους σκληρούς σας δίσκους.

Για τις δοκιμές του οδηγού επιλέξαμε διάφορα μουσικά βίντεο στα 1080p. Μερικά εξ αυτών ήταν μικρής διάρκειας, έως πέντε λεπτά, και η επιλογή περιλάμβανε διαφορετικά είδη μουσικής.

Επιπλέον, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα στο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3, επιλέξαμε και τρία μουσικά βίντεο στα 1080p, με remix κομματιών tech-house μουσικής, που το καθένα είχε διάρκεια λίγο παραπάνω από μια ώρα.

Η σημασία της επιλογής του βίντεο

Ακόμη και με τις πιο ειλικρινείς υπηρεσίες που δεν παραπλανούν, πρέπει να θυμόμαστε ότι το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 με πραγματική ποιότητα 320Kbps εξαρτάται και από τα βίντεο.

Τα περισσότερα βίντεο που είναι διαθέσιμα σε 1080p ενδέχεται να έχουν πλήρη ποιότητα ήχου, όχι όμως όλα ανεξαιρέτως.

Επιπλέον, αν ένα video είναι 240p, και στα 320Kbps να το κατεβάσουμε, η ποιότητα δεν θα είναι καλύτερη από την επιλογή των 128Kbps, ή ακόμα και χαμηλότερη.

Ωστόσο, η πικρή αλήθεια είναι, ότι και τα 1080p βίντεο ενδέχεται να έχουν μια μέση ποιότητα ήχου. Παρόλο που η εικόνα θα είναι σίγουρα υψηλής ανάλυσης, δεν είναι βέβαιο ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο.

Το YouTube δεν μας παρέχει κανέναν τρόπο για να δούμε την πραγματική ποιότητα ήχου ενός βίντεο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για υπηρεσία με βίντεο, και όχι για ιστοσελίδα με μουσική, ασχέτως του πώς τη χρησιμοποιούμε.

Ως εκ τούτου, αν θέλουμε την υψηλότερη ποιότητα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πώς θα επιλέξουμε τα βίντεό μας.

Μία από τις καλύτερες ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τα μουσικά βίντεο από το επίσημο κανάλι του μουσικού συγκροτήματος, πάντα σε ανάλυση 1080p και άνω. Κανάλια όπως το Vevo είναι επίσης πολύ καλή επιλογή.

Τα καλύτερα online εργαλεία για το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube

Το καλύτερο ίσως χαρακτηριστικό των online εργαλείων, είναι ότι δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο κάνοντας αρχικά μια εγγραφή στην ιστοσελίδα. Ούτε να κατεβάσουμε κάποιο πρόγραμμα, φυσικά.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι η επικόλληση της διεύθυνσης (URL) του βίντεο που θέλουμε να μετατρέψουμε από το YouTube.

Όμως, όπως θα δούμε στη συνέχεια, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα επιβεβαιωθεί το παραπλανητικό της υπόθεσης, όπου είναι άνθρακες ο θησαυρός για όσους επιζητούν υψηλή ποιότητα.

YT2MP3

Το διάστημα που ανανεώναμε τον οδηγό, η online υπηρεσία του YT2MP3 μας απέδωσε το πιο αξιόπιστο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα του Mp3.

Ωστόσο η μετατροπή μερικές φορές είναι σχετικά αργή, και μάλλον οφείλεται στο ότι γίνεται πραγματική δουλειά και όχι upsampling. Αν δεν μας ενοχλεί αυτή η περιστασιακή καθυστέρηση, τότε το online εργαλείο θα μας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι αρχικά να επικολλήσουμε το link του YouTube στο σχετικό πεδίο του εργαλείου, και μετά να πατήσουμε το «Download» που παρατηρούμε παρακάτω.

Κατόπιν, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο έως ότου εμφανιστούν οι τέσσερις επιλογές που αφορούν την ποιότητα του Mp3 και το μέγεθός του, όπως βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία.

Μετά δεν έχουμε παρά να πατήσουμε την ένδειξη των 320kbps, για να ξεκινήσει το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3. Αφού γίνεται στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα, όπως είπαμε ενδέχεται να καθυστερήσει λίγο.

Τα αποτελέσματα της φασματογραφικής ανάλυσης

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι εξισώσεις στα δημοφιλή bitrate σε ό,τι αφορά την αποκοπή τους στο φασματογράφημα είναι οι εξής:

11kHz ≃ 64Kbps
16kHz ≃ 128Kbps
19kHz ≃ 192Kbps
20kHz / 22kHz ≃ 256Kbps / 320Kbps

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα Mp3 του YT2MP3 παρουσίασαν θετική οπτική απεικόνιση και στα δύο εργαλεία φασματογραφικής ανάλυσης.
Μια από τις αρκετές παρόμοιες απεικονίσεις ήταν και η παρακάτω εικόνα. Μας δείχνει ότι οι συχνότητες μεταξύ 0Hz και 20.000Hz αναλύονται σωστά.
Παρότι η αποκοπή των υψηλών συχνοτήτων μεταξύ 20 και 24kHz είναι σχετικά απότομη και σε ευθεία γραμμή, ωστόσο, φαίνεται ότι το Mp3 πράγματι έχει ποιότητα κοντά στα 320Kbps.

Μετατρέποντας το ίδιο βίντεο του YouTube σε 256Kbps, παρατηρούμε ότι έχουν μειωθεί ανεπαίσθητα οι συχνότητες.

Συμπεριλάβαμε τα 256kbps γιατί θεωρείται υψηλή ποιότητα, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα Mp3 διαφόρων υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα το Amazon.
Εάν μειώσουμε περισσότερο το bitrate και επιλέξουμε να κατεβάσουμε τα Mp3 στα 192Kbps, θα δούμε ότι αυτό επιβεβαιώνεται με μια εμφανή διαφορά στη φασματογραφική ανάλυση των 192Kbps.

Ακόμη περισσότερο βέβαια και στα 128Kbps.

Η φασματογραφική ανάλυση λοιπόν αποδεικνύει δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι μπορούμε να βρούμε πραγματική ποιότητα 320Kbps στο YouTube σε συγκεκριμένα βίντεο, και δεύτερον, ότι το YT2MP3 μπορεί ενίοτε να αργεί λίγο, αλλά είναι το σωστό εργαλείο για να κατεβάσουμε τα Mp3 με την καλύτερη δυνατή ποιότητα 320Kbps.

Υπέρ

 • Κατέβασμα τραγουδιών από YouTube στην καλύτερη ποιότητα από όλα τα εργαλεία του οδηγού
 • Υποστηρίζει και άλλα site με βίντεο εκτός του YouTube, όπως Vimeo, Facebook, Dailymotion κλπ
 • Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των βίντεο που μπορεί να μετατρέψει
 • Επιτρέπει το κατέβασμα τραγουδιών μεγάλης διάρκειας σε υψηλή ποιότητα
 • Δεν εμφανίζει διαφημιστικές σελίδες

Κατά

 • Ενίοτε είναι σχετικά αργό

Vubey

Παρότι στο παρελθόν το Vubey απέδιδε μόνο προϊόντα upsampling, στις ημέρες μας έχει βελτιωθεί κατά πολύ, και σε αρκετές περιπτώσεις το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 γίνεται στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Μάλιστα το online εργαλείο υποστηρίζει πλέον περισσότερες από 400 διαφορετικές τοποθεσίες πέραν του YouTube, συμπεριλαμβανομένου και του SoundCloud.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά με το Vubey. Eκείνο που αρχικά πρέπει να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε το link του YouTube. Στη συνέχεια, κάνουμε επικόλληση στο σχετικό πεδίο του εργαλείου, και αφού επιλέξουμε την ποιότητα που θέλουμε, πατάμε στο «Convert to Mp3», όπως παρατηρούμε παρακάτω.

Στην επόμενη καρτέλα που θα εμφανιστεί, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λίγο έως ότου ολοκληρωθεί η μετατροπή, που γίνεται σχετικά γρήγορα…

…και στη συνέχεια να πατήσουμε στη σχετική ένδειξη που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.

Τα αποτελέσματα της φασματογραφικής ανάλυσης

Και στο Vubey στις περισσότερες των περιπτώσεων τα Mp3 παρουσίασαν θετική οπτική απεικόνιση και στα δυο εργαλεία φασματογραφικής ανάλυσης.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η μετατροπή γίνεται μόνο στην υψηλή ποιότητα των 320Kbps, παρότι υπάρχει η επιλογή για κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 με χαμηλότερο bitrate. Τα φασματογραφήματα ήταν όλα ίδια.

Επίσης, στα remix κομμάτια μεγάλης διάρκειας των δοκιμών, εμφάνισε αισθητή απόκλιση στα αποτελέσματα φασματικής ανάλυσης σε σχέση με το YT2MP3, που παρέπεμπε σε upsampling.

Παραθέτουμε δυο εξ αυτών των αποτελεσμάτων της φασματογραφικής ανάλυσης.

Μετατροπή Remix βίντεο μεγάλης διάρκειας σε Mp3 320Kbps στο Vubey:

Μετατροπή του ίδιου Remix μεγάλης διάρκειας σε Mp3 320Kbps στο YT2MP3:

Υπέρ

 • Υποστηρίζει και άλλα site με βίντεο εκτός του YouTube, όπως Vimeo, Facebook, Dailymotion κλπ
 • Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των βίντεο που μπορεί να μετατρέψει
 • Επιτρέπει το κατέβασμα τραγουδιών που έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια
 • Δεν εμφανίζει διαφημιστικές σελίδες

Κατά

 • Το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube δεν είναι πάντα στην καλύτερη ποιότητα
 • Upsampling σε κομμάτια μεγάλης διάρκειας

Τι να αποφύγετε: MP3Fiber και άλλες γνωστές υπηρεσίες

Δεν υπερβάλαμε όταν αναφέραμε πως δοκιμάσαμε μια ντουζίνα παρόμοιες υπηρεσίες. Για την ακρίβεια, δοκιμάσαμε περισσότερες από δώδεκα υπηρεσίες και εφαρμογές, που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε ποιότητα 320Kbps. Δυστυχώς πρόκειται για παραπλάνηση, που απέχει πολύ από την αλήθεια.

Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται αν ρίξουμε μια ματιά στο φασματογράφημα του MP3Fiber, που είναι ένα από τα πιο γνωστά στο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube.

Η παρακάτω εικόνα είναι η φασματική ανάλυση του Mp3 με την υποτιθέμενη επιλογή 320Kbps. Παρατηρούμε ότι σχεδόν όλες οι συχνότητες άνω των 16 kHz έχουν χαθεί. Συγκρίνετε αυτό το αποτέλεσμα με την επιλογή 320Kbps του YT2MP3 παραπάνω.

Η επιλογή 256Kbps του MP3Fiber είναι ταυτόσημη με την επιλογή 320Kbps.

Η επιλογή 128Kbps είναι χειρότερη και από 320Kbps και 256Kbps, αλλά σε μικρό συνολικά ποσοστό.

Εν κατακλείδι, αν επιλέξουμε κάποια ποιότητα ανώτερη από 128Kbps στο MP3Fiber, το μόνο που «κερδίζουμε» είναι η υπερφόρτωση του αποθηκευτικού μας χώρου, χωρίς απολύτως καμία αύξηση στην ποιότητα. Για να μην αναφέρουμε και τις παραπλανητικές διαφημίσεις.

Πρέπει να αναφέρουμε λοιπόν ότι είχαμε παρόμοια αποτελέσματα με όλες τις παρακάτω υπηρεσίες και εφαρμογές:

 • DVDVideoSoft: Free YouTube to MP3 Converter
 • flvto.biz YouTube Downloader για Win10
 • listentoyoutube
 • theyoump3
 • vidtomp3
 • youtube-mp3.org
 • youtubeinmp3
 • youtubemultidownloader
 • ytmp3.cc
 • ytbmp3

Σε όλες ανεξαιρέτως, τo φασματογράφημα μας παράπεμψε ευθέως σε upsample, με ποιότητα 128Kbps και μέγεθος αρχείου πολύ μεγαλύτερο. Έτσι, αν σας ενδιαφέρει η ποιότητα των 320Kbps, αποφύγετε αυτές τις ιστοσελίδες και τις εφαρμογές.

Τι συνέβη με το ClipConverter.cc

Το ClipConverter.cc είναι πιθανώς μια από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για να κατεβάσουμε τα βίντεο του YouTube.

Ωστόσο, κάποια στιγμή τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, το ClipConverter.cc σταμάτησε τη λειτουργία της μετατροπής σε Mp3 από τα μουσικά βίντεο οποιουδήποτε είδους.

Ό,τι προσπάθεια και αν κάνουμε στο εργαλείο του site, θα εισπράξουμε μόνο το μήνυμα: «Το ClipConverter δεν είναι διαθέσιμο για βίντεο που περιέχουν μουσική».

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι το YouTube διαμέσου της μητρικής του εταιρείας Google / Alphabet, ή κάποιος οργανισμός όπως το RIAA, απείλησαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίον του ClipConverter.cc.

Πιθανολογούμε λοιπόν ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υποστηρίζει το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις παρόμοιες του ClipConverter, με το ίδιο ή ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο λειτουργικότητας.

Τι συνέβη με το Dirpy.com

Το Dirpy, όταν γράφαμε τον προηγούμενο σχετικό οδηγό ήταν ίσως το καλύτερο εργαλείο, καθότι απέδιδε πραγματική ποιότητα Mp3, τουλάχιστον σε 256Kbps. Επιπλέον, διέθετε και προηγμένο DVR για εγγραφή όλων των streaming video.

Όμως, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά από την παρουσίαση που του κάναμε, ο Chrome αλλά και οι περισσότεροι browser, εμφάνιζαν την ένδειξη ότι ακολουθεί παραπλανητικός ιστότοπος.

κατέβασμα τραγουδιών από YouTube 100α

O μόνος browser που δεν εμφάνιζε την προειδοποίηση ήταν ο Microsoft Edge. Ωστόσο, η μετατροπή σε mp3 ήταν ημιτελής, καθότι όλα τα κομμάτια κοβόντουσαν στη μέση.

Το ίδιο αποτέλεσμα είχαμε αν παρακάμπταμε τις προειδοποιήσεις των άλλων browser και προχωρούσαμε στην μετατροπή.

κατέβασμα τραγουδιών από YouTube 100ααα

Ως εκ τούτου, το Dirpy στην online έκδοσή του είναι πλέον ακατάλληλο.

Το καλύτερο δωρεάν desktop εργαλείο

Pαρά τις ψευδείς υποσχέσεις, κάποια online εργαλεία ίσως να παραμένουν βολικά για αρκετούς χρήστες που δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα.

Αν μη τι άλλο, απαιτούν ελάχιστο χρόνο και εύκολες κινήσεις για να υλοποιηθεί το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπουν να κατεβάσουμε μαζικά και ταυτόχρονα πολλά τραγούδια, ή ολόκληρες playlist.

MediaHuman YouTube to MP3

Το Μediahuman είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που δεν φημίζεται για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, αλλά για τις πολλές και εξαιρετικές δυνατότητες στο ταυτόχρονο κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube.

Η μικρή εφαρμογή διαθέτει αυτοματισμούς και ταχύτατες λήψεις, τα οποία είναι χαρακτηριστικά που τα συναντάμε μόνο σε πληρωμένα προγράμματα.

Μια από τις καλύτερες δυνατότητές του είναι ότι μετατρέπει και κατεβάζει μονομιάς όλα ανεξαιρέτως τα κομμάτια μιας playlist. Μάλιστα, το κάνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον, είναι ιδανικό αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε στον σκληρό, σε USB stick, ή σε μια κάρτα SD, τις playlist του Spotify και των άλλων παρόμοιων συνδρομητικών υπηρεσιών.

Συνεχείς ενημερώσεις και εξελληνισμένο περιβάλλον

Το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε Mp3 γίνεται εντελώς δωρεάν, με τον πιο αυτοματοποιημένο τρόπο, σε πλήρως εξελληνισμένο και εύκολο περιβάλλον.

Από προσωπική εμπειρία με το εξαιρετικό και μικρό δωρεάν πρόγραμμα, έχουμε παρατηρήσει ότι κάνει ενημερώσεις απρόσκοπτα, σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα επιτρέψει στην Google να το «καπελώσει» με κάποια αναβάθμιση, εμποδίζοντας τη λειτουργία του, όπως συνήθως γίνεται με τα περισσότερα σχετικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα εκτός από Windows, είναι διαθέσιμο για Ubuntu και Mac, και μπορούμε να το κατεβάσουμε από εδώ. Επιπλέον, διατίθεται και portable εφαρμογή για τα Windows.

Μαζικό κατέβασμα των playlist

Η εξαιρετική εφαρμογή, εκτός των άλλων, αποθηκεύει απευθείας τις playlist με το αρχικό τους όνομα. Έτσι, δεν χρειάζεται να το κάνουμε χειροκίνητα.
Όταν ανοίξουμε το MediaHuman, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιγράψουμε τη διεύθυνση (url) που αντιστοιχεί στην playlist που επιλέξαμε.

Αυτόματες λήψεις με ένα κλικ

Αμέσως μετά, βλέπουμε ότι η εφαρμογή έχει αυτόματα αντιληφθεί ότι κάναμε αντιγραφή το link της playlist στο YouTube.
Πατώντας στο εικονίδιο «Επικόλληση διεύθυνσης» και κάνοντας κλικ κατόπιν στο κάθετο βελάκι που βλέπουμε στην εικόνα, θα ξεκινήσει το μαζικό κατέβασμα Mp3 στον σκληρό μας δίσκο.

Αν θέλουμε, μπορούμε να καταστήσουμε περιττές τις κινήσεις που μόλις είδαμε, και να κάνουμε ακόμη πιο αυτοματοποιημένο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube.

Αυτό το επιτυγχάνουμε πατώντας στο εικονίδιο των ρυθμίσεων κάτω αριστερά, και επιλέγοντας την αυτόματη προσθήκη και το αυτόματο κατέβασμα, που παρατηρούμε στην εικόνα.

Από εκεί και μετά, είτε με μια απλή αντιγραφή του URL, είτε με σύρσιμο (Drag n’ Drop) των link μέσα στην καρτέλα της εφαρμογής, θα ξεκινάνε αυτόματα και διαδοχικά οι πολλαπλές λήψεις.

Επιπλέον, μπορούμε να καθορίσουμε πού ακριβώς θέλουμε να αποθηκευτούν οι λίστες αναπαραγωγής των Mp3. Αυτό γίνεται μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής, που βρίσκονται στο σχετικό εικονίδιο.

Μόλις τελειώσει το κατέβασμα Mp3, η εφαρμογή θα μας ειδοποιήσει με ήχο. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα δούμε για όλες ανεξαιρέτως τις λίστες αναπαραγωγής ή τα μεμονωμένα κομμάτια.

Τα αποτελέσματα της φασματογραφικής ανάλυσης

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα Mp3 του MediaHuman θα μας αποδώσουν ποιότητα μεταξύ 128 και 192Kbps. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι καλύτερο.

Αυτό είναι και το μόνο αρνητικό του προγράμματος. Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι στα περισσότερα PC και τις φορητές συσκευές μας, δεν θα αισθανθούμε ότι έχουμε μέτρια ποιότητα ήχου.
Είναι καλή ιδέα να μην ορίσουμε στις ρυθμίσεις τον ρυθμό επεξεργασίας παραπάνω από τα 192Kbps. Το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να έχουμε μεγαλύτερα αρχεία, χωρίς να αποκτήσουμε καλύτερη ποιότητα.

Υπέρ

 • Αυτοματοποιημένο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube με ένα κλικ
 • Ταχύτατες μαζικές λήψεις playlist και κομματιών
 • Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον
 • Αυτοματοποιημένη προσθήκη των URL χωρίς αντιγραφή και επικόλληση
 • Απεριόριστο και ταχύτατο κατέβασμα τραγουδιών από YouTube, που έχουν μεγάλη διάρκεια
 • Αυτόματη ανεύρεση εξώφυλλων των τραγουδιών (Artworks)
 • Δεν εμφανίζει καθόλου διαφημιστικά
 • Ενημερώνεται συνεχώς
 • Υποστηρίζει και άλλες υπηρεσίες, όπως το SoundCloud και το Dailymotion
 • Δυνατότητες για μετατροπή σε M4A και OGG
 • Διαθέτει δωρεάν και άλλα χρήσιμα εργαλεία σχετικά με τη μουσική, τα βίντεο, και τους στίχους

Κατά

 • Κατέβασμα τραγουδιών από YouTube σε μεσαία ποιότητα Mp3 έως και 192Kbps

Είναι νόμιμο το κατέβασμα τραγουδιών από YouTube?

Αν δεν σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε επιχείρηση, κάνοντας αντίγραφα από τα τραγούδια, και κατόπιν να τα μεταπωλούμε, τότε δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι στη χώρα μας το κατέβασμα τραγουδιών από το YouTube δεν είναι παράνομο, από τη στιγμή που γίνεται για καθαρά προσωπική μας χρήση.

Ωστόσο, ανάλογα με τη χώρα, αυτή η ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως παράνομη.

Τα τραγούδια που μπορούμε να κατεβάσουμε απολύτως νόμιμα, είναι αυτά που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, και είναι απαλλαγμένα από δικαιώματα, ή έχουν την άδεια των Creative Commons.

Έτσι, αν ζούμε σε μια χώρα με αυστηρή νομοθεσία κατά της πειρατείας, όπως η Γερμανία ή η Ιαπωνία, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η χρήση ενός VPN, δωρεάν ή πληρωμένου, σίγουρα θα διασφαλίσει περαιτέρω την ανωνυμία μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η λήψη τραγουδιών που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα μπορεί να οδηγήσει σε νομικά προβλήματα, και ίσως χρειαστεί να πληρωθούν βαριά πρόστιμα.

κατέβασμα τραγουδιών από YouTube 78

Κατεβάζετε συχνά τραγούδια απ’ το YouTube?

 

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

TemplateMonster INT

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest