Νέος Υπολογιστής

Οδηγός Αγοράς Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Η αγορά υπολογιστή είναι ένα θέμα το οποίος χρειάζεται σχεδόν εξαντλητικό ψάξιμο, ακόμη και για προχωρημένους χρήστες.
Αυτήν την περίοδο σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για την αγορά ενός νέου ηλεκτρονικού υπολογιστή, μιας και τα σχολεία και οι σχολές ξεκινούν ξανά σε λίγες μέρες. Παράλληλα, προσωπικά θεωρώ πως η συγκεκριμένη περίοδος είναι και κατάλληλη, μιας και οι περισσότερες εταιρίες του χώρου, όπως η AMD και η Nvidia έχουν φέρει στην αγορά τα νέα προϊόντα τους.

Σταθερός υπολογιστής ή laptop;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσει ένας υποψήφιος αγοραστής είναι το αν θέλει σταθερό υπολογιστή ή laptop. Ο σημαντικότερος λόγος για την αγορά ενός laptop και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η φορητότητα. Εάν πρέπει να παίρνετε τον υπολογιστή μαζί σας λόγω των υποχρεώσεών σας ή της δουλειάς σας, τότε ένας φορητός υπολογιστής είναι μονόδρομος.

Αντιθέτως, οι σταθεροί υπολογιστές είναι σαφώς δυσκολότερο να μετακινηθούν, ωστόσο έχουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Αρχικά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι φθηνότεροι. Το γεγονός πως τα laptop έχουν επιπλέον την μπαταρία τους και η κατασκευή τους είναι δυσκολότερη, ανεβάζει το κόστος τους. Ναι μεν τα περιφερειακά ανεβάζουν αντίστοιχα το κόστος στους σταθερούς υπολογιστές , αλλά ένα laptop με χαρακτηριστικά παρόμοιων επιδόσεων ενός σταθερού υπολογιστή είναι συνήθως πολύ ακριβότερο.

Αν ο βασικός παράγοντας κατά την αγορά είναι το κόστος, τότε ένα laptop συνήθως είναι φθηνότερο. Αν αντιθέτως ενδιαφέρεστε για την απόδοση, τότε ένας σταθερός υπολογιστής είναι καλύτερη επιλογή, μιας και μπορείτε να προμηθευτείτε ένα πιο δυνατό σύστημα, δαπανώντας λιγότερα χρήματα.

Επιπροσθέτως, οι σταθεροί υπολογιστές είναι ευκολότερο να αναβαθμιστούν. Τα περισσότερα laptop δίνουν μονάχα τη δυνατότητα να προσθέσετε λίγη παραπάνω μνήμη ή να αλλάξετε/ αναβαθμίσετε τον αποθηκευτικό τους χώρο. Άλλα μοντέλα δεν επιτρέπουν ακόμα και καμία αναβάθμιση. Σε έναν σταθερό υπολογιστή μπορείτε να αλλάξατε και να αναβαθμίσετε τα πάντα και να το φέρετε ακριβώς πάνω στα μέτρα και τις ανάγκες σας.

Βέβαια υπάρχει και μια ενδιάμεση λύση για να μπορείτε να έχετε και φορητότητα ως ένα βαθμό, αλλά και τα οφέλη των σταθερών υπολογιστών. Μπορείτε να αγοράσετε έναν σταθερό υπολογιστή και να προμηθευτείτε και ένα tablet, τα οποίο συνήθως είναι αρκετά φθηνότερο από έναν φορητό υπολογιστή και μπορεί να σας καλύπτει ως ένα βαθμό, όταν θα βρίσκεστε μακριά από το βασικό σας υπολογιστή.

Οπότε το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε πριν ξεκινήσετε την οποιαδήποτε έρευνα αγοράς είναι το εξής: Σταθερός υπολογιστής ή Laptop;

Αν αποφασίσετε πως ένα laptop είναι το ιδανικό για εσάς, μείνετε συντονισμένοι στο HiTechGR μιας και ένας οδηγός αγοράς laptop βρίσκετε καθ’ οδόν!
Αν αποφασίσατε να αγοράσετε σταθερό υπολογιστή τότε συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest