Πως να διαγράψετε τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft από το σύστημά σας στα Windows 10

woo_en_728x90

Οι υπηρεσίες τηλεμετρίας στα Windows 10 υπήρξαν ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα από την αρχή, καθώς πολλοί θεωρούν ότι είναι μέρος της εκστρατείας της Microsoft για να κατασκοπεύει τους χρήστες της.

Παρόλο που η Microsoft εξηγεί ότι δεν συλλέχθηκαν προσωπικές πληροφορίες και ότι οι υπηρεσίες τηλεμετρίας έλαβαν δεδομένα διάγνωσης και σφαλμάτων για τη βελτίωση του λειτουργικού συστήματος, υπήρχαν ανησυχίες ότι η εταιρεία είχε πρόσβαση σε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από ό, τι έπρεπε.

 

Η εταιρεία, ωστόσο, προσπάθησε να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις ανησυχίες με τις ενημερώσεις των Windows 10 που επικεντρώνονται ειδικά στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην παροχή μεγαλύτερου ελέγχου των δεδομένων από τους χρήστες.

 

Η ενημερωμένη έκδοση Redstone 4, που ονομάζεται επίσης Update Spring Creators ή έκδοση 1803, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, διότι εισάγει δύο νέες επιλογές που επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft από τα συστήματά τους και να τα διαγράφουν εύκολα.

Με την ενημέρωση των Windows 10 Spring Creators Update που κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα, είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι για αυτές τις λειτουργίες και να ξέρετε ακριβώς πώς να τις χρησιμοποιήσετε, ειδικά εάν ανησυχείτε ότι η Microsoft ενδέχεται να συλλέξει πάρα πολλές πληροφορίες από το σύστημά σας.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού θα βρείτε αυτές τις επιλογές. Η Microsoft έχει βελτιώσει την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” για να παρέχει μια πιο απλή εμπειρία, έτσι ώστε το Diagnostic Data View και οι επιλογές κατάργησης να εντοπίζονται ακολουθώντας την εξής πορεία: Settings > Privacy > Diagnostic & feedback.

 

Το viewer σας επιτρέπει να δείτε πέντε τύπους δεδομένων (πιθανότατα να προστεθούν σε μελλοντικές ενημερώσεις των Windows 10), όπως ακολουθεί:

  • Κοινά δεδομένα, όπως το όνομα του λειτουργικού συστήματος, η έκδοση, το αναγνωριστικό συσκευής, η τάξη της συσκευής κ.ο.κ.
  • Συνδεσιμότητα συσκευών και διαμόρφωση, όπως ιδιότητες και δυνατότητες συσκευών, προτιμήσεις και ρυθμίσεις και πληροφορίες δικτύου συσκευών.
  • Δεδομένα απόδοσης προϊόντων και υπηρεσιών που δείχνουν στοιχεία σχετικά με την υγεία, την απόδοση και την αξιοπιστία των συσκευών, τη λειτουργικότητα της κατανάλωσης ταινιών της συσκευής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η λειτουργία δεν έχει σκοπό να συλλάβει τις προβολές των χρηστών ή τις συνήθειες ακρόασης.
  • Τα δεδομένα χρήσης προϊόντων και υπηρεσιών περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τη χρήση της συσκευής, του λειτουργικού συστήματος, των εφαρμογών και των υπηρεσιών.
  • Εγκατάσταση και απογραφή λογισμικού, όπως εγκατεστημένες εφαρμογές και ιστορικό εγκατάστασης, πληροφορίες ενημέρωσης συσκευών.

Αν θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα που συλλέγονται, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα. Ακολουθείτε την εξής διαδρομή: Settings > Privacy > Diagnostic & feedback και στην ενότητα Delete diagnostic data, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή και είστε έτοιμοι. Μόλις αφαιρέσετε τα δεδομένα, θα δημιουργηθεί μια μικρή ειδοποίηση που θα δείχνει την ημερομηνία κατά την οποία έγινε το τελευταίο αίτημα διαγραφής.

 

Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι ακόμα και αν διαγράψετε τα δεδομένα από τη συσκευή χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, εάν διαθέτετε Microsoft λογαριασμό για τον έλεγχο ταυτότητας σε ένα σύστημα των Windows 10, ενδέχεται να περιέχει επιπλέον διαγνωστικά δεδομένα και ο μόνος τρόπος να τα ξεφορτωθείτε είναι να συνδεθείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και να τα καταργήσετε χειροκίνητα.

Μέγάλη Προσφορά

 

πηγή:secnews.gr

Μέγάλη Προσφορά
Μέγάλη Προσφορά

TemplateMonster INT

Αφήστε μια απάντηση

Pin It on Pinterest

Laptop Netbook σε απίστευτες τιμέςΑγορά τώρα